11 четения

Кучета на фермери изядоха посред бял ден дворните пазачи на семейство в Мирово

Проверка по сигнал в редакцията


 

Кметът Стефан Колев: „Селото е пропищяло, има и нападнати хора!“

ДВЕТЕ ДОМАШНИ КУЧЕТА НА АЙШЕН МУСТАФОВА В МИРОВО са били разкъсани и изядени в неделя посред бял ден, алармира 36-годишната жена в редакцията на „Борба“. Тя ни изпрати снимки на зловещата гледка. Отделно е потърсила съдействие от организации за защита на животните.

„Намерихме животните мъртви, буквално бяха изядени. Не сме чули нищо, но се е случило през деня в неделя. Това е дело на кучетата на съседите, които гледат крави и имат зли пазачи, които са оставени свободни. Покрай тяхната къща не може да се мине, заобикаляме района, но пак е страшно. Не съм решила да се обадя на полицията, защото бяхме сигнализирали кварталния преди, но нищо не се случи“, разказа Айшен, която скоро се върнала да живее на село при родителите си.

СЪСЕДИТЕ СА КРУПНИ ФЕРМЕРИ С НАД 100 КРАВИ И ОВЦЕ. Фамилия Арифови се оказа обаче „ни лук яла, ни лук мирисала“. Дядото Осман Арифов каза, че кучетата били вързани, но имало едно мъжко, което постоянно бягало и търсело женски, но не знаел да има изядени домашни кучета на съседи. Внукът Орхан Арифов пък заяви, че бил на кошарата и неговите кучета си били там и също не бил чувал да са агресивни и да нападат.

КМЕТЪТ НА СЕЛОТО СТЕФАН КОЛЕВ ОБАЧЕ каза, че това е поредният случай на нападнати хора и животни от кучетата на Арифови. „Селото е пропищяло, има и нападнати хора! Преди няколко месеца водопроводчикът едва се спаси от нападение и разкъсване, защото бе на мотора си. Тези фермери имат общо над 23 кучета от различни породи. Предупреждавани са многократно. Разпратил съм писма на всички животновъди в Мирово, които са се подписали, да си държат кучетата вързани. Арифови са глобявани доста пъти, отделно м.г. им бяха съставени и тлъсти актове за замърсяване на селото от добитъка им“, обясни Стефан Колев.Той по професия е фелдшер и постоянно се грижи за хората освен кметските грижи.

ЗА ПРЕДИШНИТЕ СЛУЧАИ В СЕЛОТО Е БИЛА ИНФОРМИРАНА И ОБЩИНАТА В СТРАЖИЦА. „За тази случаи не знам, но се заемам веднага. Писали сме предписания и предупредителни протоколи, фермерите знаят как трябва да си държат кучетата, но не го правят“, каза Димчо Димов, главен експерт по сигурността в общината и бивш началник на полицията във В. Търново, която напусна м.г. сам.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!