57 четения

Минимална заплата до 650 лв., средната – до 1500 лв.

Фирма „Мегапорт“. Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и водач на листата на ГЕРБ във Велико Търново Цветан Цветанов посети великотърновската фирма „Мегапорт“ за производство на полимерни и кополимерни опаковки, за да представи политиките, които ще реализира ГЕРБ в следващ управленски мандат. Зам.-председателят на ГЕРБ призова присъстващите да противодействат на популизма с разум и да изберат номер 11 в бюлетината за реални решения за България.

„Да даваш приятни обещания е лесно, но към управлението трябва да се подхожда отговорно. Нашата програма е реално изпълнима. Даваме приоритет на важните политики като здравеопазване, образование, продължаващ икономически растеж и увеличение на доходите на хората. При устойчив икономически растеж, какъвто ГЕРБ може да гарантира, се предвижда минималната заплата да се повиши до 650 лева, а средната – до 1500 лева. Не бива да допуснем отново България да се върне назад, както се случи при правителството на Пламен Орешарски. Тогава общините пострадаха най-много, защото усетиха спирането на европейското финансиране“, коментира Цветан Цветанов.

Той посочи още, че по време на правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ са отбелязани най-високите нива на приходи от туризъм. „Развитието на сектора е важен за Велико Търново“, обясни водачът на листата на ГЕРБ в старата столица.

2 коментара за “Минимална заплата до 650 лв., средната – до 1500 лв.

 • 14.03.2017 в 13:06
  Permalink

  Хахахаа уникални са тия политици и “ бизнесмени“ честноо …. Големи локуми голямо чудо, вярно за хептен тъпи ни имат, не че и другите са по стока де ….

  Отговор
 • 14.03.2017 в 19:27
  Permalink

  Специално пък ГЕРБ да не се праскат с обещания за заплати! Докато бяха на власт не даваха и да се издума за увеличение на минималната работна заплата, дори говореха да я замразят на 430 лв до 2019 г. Щял да се натовари „честния” частен бизнес, дето плаща осигуровките на минумума и раздава премии под масата, без да ги отчита. Цели браншове по официални данни са на МРЗ – напр. туризма и ресторантьорството. Официално…
  А след като паднаха от власт, изведнъж ГЕРБ се сетиха, че можело МРЗ да бъде 650 лв ей тъй, още сега!
  Не сме толкова късопаметни, че да ни правят на маймуни!
  Всъщност, цялата им работа такава. Ето, община В. Търново под управлението на тия същите има най-големите местни данъци, нито една свястна улица без дупки, мизерни заплати на фона на мъгляви обещания за мегапроекти в неясното бъдеще…
  И накрая се оказа, че постъпленията от данъка за такситата са два пъти повече, отколкото от иначе добре запълнените хотели… Сами си направете сметката кой колко крие… Бакшишите си плащат като попове, а оядените хотелиери крият доходи за световно… С любезното съдействие на ГЕРБ.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!