38 четения

Млади търновци събраха 50 чувала с боклуци около Янтра

ПОВЕЧЕ ОТ 50 ЧУВАЛА С БОКЛУЦИ СЪБРАХА МЛАДИ ТЪРНОВЦИ ОТ ПРОСТРАНСТВОТО ОКОЛО ЖЕЛЕЗНИЯ МОСТ НАД ЯНТРА до бившата фабрика „В. Мавриков”. Момчетата и момичетата, които спортуват заедно с Калин Василев, основател на Tarnovo RUNS, почистваха една от най-посещаваните местности в старата столица.

Детски плюшени играчки, стари маратонки, кутии от кремове за разкрасяване, гуми, счупени тоалетни чинии и всевъзможни боклуци от бита успяха да съберат от малкото пространство доброволците. Начело на работната група беше Влади Ванков, чиято идея е да създаде група, която ще се казва ДОБРОволно почистване Велико Търново“. Тази група ще започне регулярни кампании за почистване на горски местности около Търново и квартали в града.

Именно Влади миналата година стана двигател на няколко почиствания във Велико Търново. Едно от най-мащабните беше във „Варуша”, където доброволците напълниха 100 чувала с отпадъци. Кампанията за почистването на паметника „Асеневци” и боклуците зад парапетите, също беше водена от Влади Ванков.

4 коментара за “Млади търновци събраха 50 чувала с боклуци около Янтра

 • 14.03.2017 в 16:18
  Permalink

  Браво на тези млади хора. Нека общината ги награди!!!

  Отговор
 • 14.03.2017 в 21:27
  Permalink

  Петдесет чувала не са повод за гордост.По-добре да научим другите млади хора да не замърсяват

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!