4 четения

„Обединени патриоти” ще се борят за законодателни промени в защита на малкия и средния бизнес

Липсата на пазар за продукцията на малките производители е един от основните проблеми, пред които са изправени местните селскостопански производители. Това споделиха жителите на Елена по време на срещата си с кандидатите за народни представители на „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“ и ВМРО” за Великотърновски избирателен район.

„Има два начина за борба с монополите и веригите. Първият е прилагане на действащото законодателство. Чуждите вериги не отчитат печалба в България. Очевидно е, че тази печалба се изнася. Затова държавата трябва да влезе във функциите си и да контролира веригите. Вторият вариант са законодателни промени в защита на малкия и средния бизнес“, заяви водачът на листата на патриотите доц. д-р Милен Михов. Той подчерта и необходимостта от промяна на системата за разпределение на субсидиите в селското стопанство, така че те да се насочат и към малкия и средния земеделски производител и фермерите. Пренасочването на средства към по-малките и средните стопанства ще рефлектира положително върху демографското развитие и съживяването на селските региони, допълни доц. д-р Михов.

На срещата в Елена присъстваха също Иван Димитров и Кирил Кирилов, които са съответно втори и четвърти в листата. Жителите на Елена се оплакаха и от липсата на държавна подкрепа за културата и читалищата. Особено болезнена за тях е темата за закритата болница и липсата на здравни грижи по селата. Мнозина посочиха като проблем и липсата на благоустроен пазар в града.

Кандидатът за народен представител Кирил Кирилов акцентира именно върху задълбочаващите се разлики между Северна и Южна България. Инвестициите на държавата в инфраструктура са насочени приоритетно в Южна България. В следващия планов период тази диспропорция се задълбочава и затова са необходими спешни мерки, посочи Кирилов.

Ден по-рано кандидатите на „Обединени патриоти” се срещнаха и с жителите на Лясковец. Доц. д-р Милен Михов, Кирил Кирилов и Йордан Грозданов представиха плановете на коалицията за икономическото и социално развитие на държавата и за нейната сигурност във времето на политическа нестабилност и военни конфликти.

„Държави се разпадат и граници се променят и не някъде в Африка или Азия, а близо до нашите граници. Крим, Косово, Кипър са примерите на териториални промени, извършени със сила. Светът се разтърсва от нови конфликти“, заяви доц. д-р Милен Михов и подчерта необходимостта България да бъде силна, просперираща и обединена държава, която да може да отстоява своите икономически, политически и национални интереси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!