7 четения

Подменят пътните знаци и указателните табели във Велико Търново

Задигали табелите за тави, а металните тръби – за подпора на асми

ЗАПОЧНА ЦЯЛОСТНА РЕВИЗИЯ НА ЗНАКОВОТО СТОПАНСТВО И УКАЗАТЕЛНИТЕ ТАБЕЛИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. ПАРАЛЕЛНО ВЪРВИ И ПОЧИСТВАНЕТО ИМ, ТЪЙ КАТО ПОВЕЧЕТО СА ОБЛЕПЕНИ С РЕКЛАМНИ МАТЕРИАЛИ. Дейността се извършва от общинската фирма „Организация на движението, паркинги и гаражи“. Предстои оформянето на изкуствени неравности по основни улици, както и монтаж на легнали полицаи.

Според фирмата, ангажирана с поддръжката, доста знаци, елементите им и даже легналите полицаи стават обект на кражби. Крадците демонтират директно гумените елементи на ограничителите за скоростта и ги поставят като подходи пред гаражите си.

Наскоро екип на Община В. Търново се е натъкнал на частен гараж в района на ул. „Мармарлийска”, пред който били поставени две плоскости от легнал полицай.

Обект на посегателства са и знаците навсякъде в града. Заради кражбите в момента върви кампания по подмяна на цялото знаково стопанство. „Ще сменяме всички табели на територията на Велико Търново. Целта е да не се объркват жителите и гостите на града, особено тези, които идват за пръв път. Наистина има кражби на знаци и постаменти. Дори се случва да ги отмъкнат часове след като ги поставим”, коментират от общинското дружество.

НАЙ-ФРАПИРАЩИЯТ СЛУЧАЙ, СВЪРЗАН С КРАЖБАТА НА ЗНАК, Е ОТ РАЙОНА НА УНИВЕРСИТЕТА. „От КАТ наскоро сигнализираха, че знакът до стъпалата към хълма Света гора е откраднат. Отидохме на място и поставихме нов, но до вечерта и той беше изчезнал”, информираха от фирмата.

Според запознати апашите посягали не само на телата от поцинкована ламарина, облепени с фолио, но и на самите метални постаменти. Според тях неръждавейката се използвала в бита, а по-предприемчивите сгъвали знака във формата на тава, за да пекат на него чушки. Металната поставка пък била чудесна подпора за асми.

Експерти вече са обходили целия град, за да видят къде има липсващи знаци. По техни данни на територията на Велико Търново трябва да се подменят над 300 указателни табели.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *