11 четения

Поредна измама атакува електронните пощи

ФАЛШИВИ ИМЕЙЛИ, ИНФОРМИРАЩИ ЗА КРУПНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ, ПРИТЕСНИ СТОТИЦИ ХОРА. Потърпевши, сред които и великотърновци, споделят, че на електронните си пощи получават съобщения, изпратени от японски потребител, но подписани с българско име. В него, без да фигурира обръщение на български език, се посочва, че фирма на получателя е заявила услуги на стойност 2903 лв. Посочен е номер на договор, който пък е прикачен към писмото.

„Съгласно условията на договора, в съответствие с параграф 3.0, в рамките на 5 работни дни от датата на предоставяне на услугите трябва да бъде направено плащане в пълен размер. В съответствие с точка 3.2 от настоящия договор следва санкция в размер на 3,5% от стойността на предоставените услуги за всеки просрочен ден”, пише в писмото. В заключение получателят е заплашен, че ако не плати посочената сума, ще бъдат сезирани компетентните органи.

Писмото е изпратено дори и на хора, които никога не са имали регистрирани фирми. Прикаченият файл и японският имейл пък са ги усъмнили, че става дума за вирус или за опит за измама.

В. ВАЛЕНТИНОВА

Един коментар за “Поредна измама атакува електронните пощи

  • 14.03.2017 в 13:20
    Permalink

    Подобни имейли получаваме почти всеки ден. Странно е, че ги имаме само в abv.bg пощата.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!