15 четения

Предизборна среща на кандидатите за депутати от коалиция „БСП за България“ в Самоводене

Туризмът, икономиката и земеделието в региона – приоритети на социалистите

„Жителите на Самоводене винаги сте били активни, сигурна съм, че ще бъде така и на предстоящите избори.“ С тези думи Весела Лечева – водач на листата на коалиция „БСП за България“ в IV МИР Велико Търновоq откри срещата разговор в село Самоводене, на която бяха представени кандидат-депутатите от червената листа и предизборната програма на БСП.

Икономиката е нашият първи приоритет в предстоящите избори, защото досегашният икономически модел трябва да бъде сменен. Не може няколко фирми да си разпределят обществените поръчки и да разпределят еврофондовете. Българското земеделие, което беше основен поминък във Великотърновския край, трябва да бъде възстановено. Изнасяме високосубсидираната продукция и българската земя изхранва няколко човека. Това не може да продължава по същия начин, заяви Весела Лечева.

В два поредни парламента моят опонент Цветан Цветанов представляваше Велико Търново като народен представител. Твърди, че регионът е бил негов приоритет? А като чета и слушам медийните му изяви в тази предизборна кампания, основните неща, с които се хвали, са изцяло направени в Южна България. Да, построиха магистрала „Тракия“, защото там всичко беше подготвено предварително – отчуждаването на земите, проектирането и т.н., каза Весела Лечева.

Стигнали сме до ръба на бездната и ако не започнем да решаваме проблемите, няма да оставим държава на децата си. В това е убеден кандидатът за народен представител Валентин Ламбев. Започнахме промяната с избора на Румен Радев за президент и трябва да я довършим на 26 март. Тези избори са съдбовни, защото се предопределят развитието на България за двайсет-трийсет години напред, категоричен е Ламбев.

По-високи доходи и качествено образование – това са важните акценти от предизборната програма, които представи Мариана Бояджиева – досегашен народен представител от Търново и кандидат за нов мандат. Майчинството може да бъде изравнено с минималната работна заплата за страната от 460 лева още през настоящата 2017 г. Преизчисляването на пенсиите и разширяване на кръга от хора, които да получават енергийни помощи, са част от нашата предизборна програма. Един учебник по предмет и възстановяване на здравните кабинети в училище, за това ще работим в следващия парламент, заяви Бояджиева.

Откакто съм се родил, все слушам обещания за малък и среден бизнес, за младите хора, за децата. Аз давам само едно обещание. Няма да позволя моят син да израсне в държава, в която 41% от учениците до 15 години са функционално неграмотни, 60% от завършилите висше образование не работят по специалността си, а 700 хиляди българи нямат средно образование и са в работоспособна възраст, заяви едно от младите лица в листата Явор Божанков. Ще работя за това да има връзка между образованието и бизнеса, за да има кадри на пазара на труда, които ще намират своята професионална реализация в българската икономика. Туризъм и индустрия трябва да е развитието на област Велико Търново, заяви Божанков.

Като офицер от запаса съм готов да работя експертно за национална стратегия по отбрана. Сега границата ни е разграден двор и затова сме отделили като партия сериозно внимание на националната ни сигурност и отбрана, каза друг кандидат от листата на „БСП за България“ Тошко Тодоров.

Моя кауза е, че трябва да се инвестира в човешкия капитал, а не само в магистрали, сподели друго младо лице в листата Красин Каракоцев. Трябва да има политика на държавата спрямо хората. Икономиката дава работни места, но и осигурява пенсиите след време. Друга моя болна тема са младите хора, не крие Каракоцев. Мои приятели отидоха в Германия, за да мият чинии. Работят по 14 часа на ден, но получават много добри пари, които в България като висшисти и специалисти няма да получат. И това трябва да се промени, каза Каракоцев.

На срещата присъстваха и кандидат -депутатите проф. Венка Кутева-Цветкова и Николай Теодосиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!