4 четения

С 34% са намалели просрочените задължения на горнооряховската болница

Увеличават се пациентите, лекувани в стационара

9584 пациенти са лекувани в болницата в Горна Оряховица през 2016 г. или със 78 повече спрямо предходната година. Тенденцията е факт за първи път от четири години, показват данните от отчета на стационара за миналата година, който предстои да бъде представен на сесията на Общинския съвет в края на месеца. Няколко са отделенията, които отчитат ръст на болните. Това са Второ вътрешно отделение, където се лекуват пациентите с белодробни и ендокринни заболявания, Трето вътрешно и отделенията инфекциозни болести и неврология. Заради въведената през средата на миналата година лапароскопска коремна хирургия се отчита ръст и на оперативните интервенции на пациенти с камъни в жлъчката.

В сравнение с 2015 г. болницата отчита ръст на приходите с 3,19%, достигайки 4,6 млн. лв.

За една година просрочените задължения на болницата са намалели с 34%, отчита управителят на лечебното заведение д-р Иван Иванов. През 2015 г. дълговете са били в размер на 614 хил. лв., а през миналата година са намалени на 402 хил.лв.

През изминалата година заплатите на персонала са увеличени с 14%. Средната брутна заплата е нараснала от 786 лв. на 893 лв.

В. ВАЛЕНТИНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!