7 четения

Увеличение на брутния вътрешен продукт и ниска безработица

Шивашка фирма „Петров“. В момента бизнесът е пред много голяма опасност, тъй като някои политически сили искат да отменят плоския данък. Това заявиха от ръководството на шивашката фирма „Петров” пред водача на листата на ГЕРБ – Велико Търново, и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. Заедно с Цветанов на срещата бяха областният координатор на партията и кмет на Велико Търново Даниел Панов, евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел и втората в листата на ГЕРБ проф. Любомира Попова. Мениджърите на предприятието в старата столица бяха категорични, че ако се промени данъчната система няма да могат да балансират доходите на работниците си.

„Нищо от обещанията на БСП не звучи реалистично. Твърдят, че ще увеличат доходите, но за разлика от ГЕРБ, не предлагат реални решения и не казват откъде ще вземат тези средства. Банковата система е в потрес от твърденията им, че държавата ще намалява лихви по кредити. Точно това са хората, които навремето фалираха банките“, заяви Цветан Цветанов. Той припомни, че след последното управление на БСП по време на кабинета „Орешарски“ социалистите са оставили страната с 5,5% дефицит и фалирала банка. „Сега имаме излишък в бюджета, икономически растеж, увеличение на брутния вътрешен продукт и рекордно ниска безработица“, каза Цветанов. Той допълни, че икономическият ръст в мандата на ГЕРБ е бил 3,5%, но само за един месец е спаднал до 2,5%.

„110 млн. лева по европроекти са влезли през изминалия програмен период в област Велико Търново, а помните, че при управлението на БСП и Тройната коалиция еврофондовете бяха спрени“, заяви Цветан Цветанов. Той призова хората да подкрепят ГЕРБ с номер 11 в бюлетината, за да се избегне политическа криза. „На 26 март с вашите гласове вие можете да се противопоставите на онези, които искат на манипулират вота“, каза пред присъстващите водачът на листата на ГЕРБ Велико Търново. Областният лидер на партията и кмет на старата столица Даниел Панов увери присъстващите, че регионът се развива благодарение на неизменната подкрепа на Цветан Цветанов.

2 коментара за “Увеличение на брутния вътрешен продукт и ниска безработица

 • 14.03.2017 в 13:12
  Permalink

  Ало, шивашката фирма, кой въведе плоския данък?!

  Отговор
 • 14.03.2017 в 19:35
  Permalink

  Шивашка фирма в България по принцип е символ на мизерни заплати, робски труд и нерегламентирано работно време… Белите роби на Европа, които бачкат по минимум 12 часа минимум шест дни в седмицата, за нищо пари, а собствениците си продават стоката в Европа по европейски цени и карат последни модели джипове! Тия не ми ги хвали…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *