59 четения

Цветан Цветанов: „Цел за ГЕРБ е да има физкултурен салон във всяко училище“

„По времето на прехода бяха унищожени масовият и професионалният спорт, бе занемарена спортно-материалната база и никой не пое отговорност за това и за отдаването на националните спортни бази.“ Това каза водачът на листата на ГЕРБ – Велико Търново, и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на кръгла маса в старата столица. На форума присъстваха бившият министър на спорта Красен Кралев, представители на спортните клубове в общината, елитни треньори, титулувани спортисти, сред които световната шампионка по лека атлетика за девойки Антоанета Селенска, преподаватели по физическо възпитание и спорт.

„Благодарение на правителството на ГЕРБ, във Велико Търново бе изградена многофункционалната спортна зала при СОУ „Емилиян Станев”. Построяването й даде възможност за масов ученически спорт и тренировки на различни спортни клубове”, заяви в презентацията си кандидатът за народен представител от ГЕРБ Георги Давидов, спортен експерт в Община Велико Търново. Той припомни и грандиозния ремонт на стадион „Ивайло”, който присъстващите нарекоха истинско „бижу”. През 2013 година на стадиона бе положена трева от висок клас за футболни срещи, модерна технология за подгряване през зимния период, автоматична поливаща система. Следващият етап от цялостната реконструкция на стадион „Ивайло“ включваше ремонт на трибуните и подмяна на седалките, изграждане на отводнителна система, цялостен ремонт на зали „Юг”, които не бяха ремонтирани от построяването им, частичен ремонт на зали „Север” и въвеждане в експлоатация на зали „Запад”. В тях се провеждат тренировките по 11 вида спорт.

Възстановяването на Спортното училище във Велико Търново, някогашна гордост на старата столица, стана възможно благодарение усилията на кмета Даниел Панов и правителството на Бойко Борисов, каза още Георги Давидов. Учебната 2012/2013 година бе първата за Спортното училище след закриването му през 90-те години. Благодарение на възстановяването му, там вече работят треньори, спортни специалисти и педагози, които имат нелеката задача да подготвят бъдещите спортисти от висок ранг, допълни спортният експерт. За развитието на масовия спорт допринасят и обновените паркове със зони за спортуване, каквито са изцяло обновения парк „Света гора”, новосъздадените фитнес площадки на открито в парк „Дружба” и кв. „Колю Фичето” и новосъздадения комплекс за спорт и мини футболен терен в парк „Никола Габровски“

Присъстващите изразиха удовлетворението си от това, че през последните години у нас се наблюдава преосмисляне на ролята на спорта.

„И в двата си управленски мандата ГЕРБ направи много в областта на спорта, продължаваме да полагаме усилия за изграждането на достъпна среда за масовия спорт и повече спортни площадки“, заяви Цветанов. Според водача на листата на ГЕРБ, освен че възпитава дух и дисциплина, спортът е превенция на конвенционалната престъпност. „Инвестициите в спорта са инвестиции и в здравето на нацията, а това се отразява благоприятно и на здравната система“, каза още Цветанов. Водачът на листата на ГЕРБ подчерта, че за партията основна цел в следващ управленски мандат е във всяко училище да има физкултурен салон.

„Не може да искаме спорт на световно ниво, ако не се погрижим за децата. Затова и за мен е от изключително значение изграждането на физкултурни салони във всяко едно българско училище. 300 училища у нас нямат такива салони, затова ГЕРБ предвижда през следващия си мандат между 120 и 130 млн. лв. в тази насока”, очерта един от бъдещите приоритети в развиването на масовия спорт и бившият спортен министър Красен Кралев. Той подчерта, че през следващия мандат на ГЕРБ във Велико Търново се предвижда изграждането на терена на Спортното училище с осветление и места за публика, както и създаването на спортни съоръжения на терена на бившата ледена пързалка.

Да изразят своята подкрепа за ГЕРБ, на форума дойдоха световната шампионка по лека атлетика от 1981 г. Антоанета Селенска и заслужилият редица отличия треньор по борба Лако Лаков, тренирал двамата световни шампиони Радослав Великов и Михаил Ганев. Заедно с Цветанов на кръглата маса присъстваха кандидати за народни представители от великотърновската листа на ГЕРБ, областният координатор на партията и кмет на Велико Търново Даниел Панов и евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел.

2 коментара за “Цветан Цветанов: „Цел за ГЕРБ е да има физкултурен салон във всяко училище“

 • 14.03.2017 в 13:20
  Permalink

  Аланкоолу, ми вие 6 години сте във властта, защо не направихте нищо по въпроса?!

  Отговор
 • 14.03.2017 в 19:45
  Permalink

  О, напротив! Работят по въпроса – застрояват игрищата и училищните дворове с жилищни сгради, пък после присвояваме, оп, грешка, усвояваме средства за нови игрища и училищни салони… Май се сещате за примери, а?
  Или, както се казваше в една детска приказка: Върви Манго от къща на къща, та лъже. Отподире му ходи брат му, та маже…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!