5 четения

Явор Божанков: „Срещу българския производител днес се борят и конкуренцията, и държавата ни“

„Българският производител днес се бори на два фронта – първо, срещу конкуренцията на пазара, и второ – със собствената си държава, която пречи, вместо да помага.“ Това заяви кандидатът за народен представител Явор Божанков от „БСП за България“ по време на среща в „Захарни заводи“ в Горна Оряховица.

За подкрепата към местните производители говори четвъртият в листата на БСП. Той подчерта, че БСП се застъпва за активна държавна подкрепа за българските производители. Божанков призна, че познава в детайли проблема с по-евтиния внос от съседните ни страни, тъй като тамошните производители са подкрепени от държавите си чрез субсидии. „Българският производител или няма такава подкрепа, или тя е много по-малка“, подчерта Явор Божанков. Той изброи и мерките в подкрепа на стопанството.

Фокус в политиката на Явор Божанков и БСП са българските производители. „Ще задължим големите търговски вериги да сложат на рафтовете си минимум 51% български плодове и зеленчуци, 70% за мляко и млечни продукти. А наименованието „българско“ ще се поставя само на продукти, които са произведени в България и чиято основна суровина е с произход от нашата страна“, подчерта Божанков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!