Александър Димитров: „Локомотив“ има нужда от по-добър колектив, организация и дисциплина“

„Ще работя за сваляне на напрежението между българи и чужденци“, коментира новият старши треньор на „железничарите“

„Харесвам стила на работа на Александър Димитров. Също като мен, той държи на дисциплината и правилата. Ще направим всичко, за да остане „Локомотив” в Първа лига, въпреки че съм наясно, че няма да е леко“, каза при представянето на новия старши треньор на „железничарите“ Ивайло Йорданов. Спортно-техническият директор на горнооряховския клуб подчерта, че 40-годишният специалист идва по негова покана.

Договорът на Александър Димитров е със срок на действие до май 2018 година. Той води със себе си за треньор на вратарите Владимир Манолков, а до края на месеца ще има още един помощник. В екипа остава и Милчо Сирмов. Досегашният треньор на вратарите Тодор Попов ще остане в школата на работа, подчерта Ивайло Йорданов. По време на представянето Александър Димитров отговори на журналистическите въпроси.

  • Г-н Димитров, поемате отбора в труден момент. Това си е предизвикателство?
  • „Локомотив” е в много тежка ситуация, но ще направим всичко възможно да го извадим от това положение. За мен това е предизвикателство, знам че работата на треньорите се определя от резултатите на отбора.
  • Имате ли наблюдения върху отбора?
  • Все още нямам детайлни наблюдения върху играчите, с които ще работя. Гледах мача с „Лудогорец”, в който отборът стоя доста зле и нито една линия не работи както трябва. По време на паузата преди плейофите ще опитаме да поработим върху тактическата подготовка, както и да градим психика на победители у играчите.
  • На „Локомотив“ определено му липсва изграждащият играта футболист. Средата на терена се преодолява с дълги подавания, които често са погрешни и водят до контраатаки. Така бяха получени головете срещу „Ботев“ и „Монтана“. Смятате ли да търсите такъв футболист?
  • На този етап не възнамерявам да търся нови футболисти, но искам по-различна нагласа от сегашните. Съжалявам, че не можем да ползваме един креативен халф като Симеон Мечев, който израсна много през последния сезон и щеше да е много полезен за отбора. Надявам се Бен Отман да бъде този организатор на играта, който ни трябва. „Локомотив” се нуждае от по-добър колектив, по-добра организация и дисциплина. Чух, че има напрежение в съблекалнята и разделение между българи и чужденци. Първото, което ще направя, е да работя за отстраняване на това напрежение. Познавам работата на Иван Колев и вярвам, че са подбрани възможно най-добрите футболисти спрямо възможностите на клуба. Предполагам, че са и добре подготвени. Трябва им повече мотивация и концентрация в играта.
  • Наясно сте, че плейофите ще решат кой ще изпадне от групата и кой не. Има ли отбор от втората осмица, който ви притеснява повече от останалите, и оптимист ли сте?
  • В момента, като се изключат един-два отбора, всички в първенството ни са с изравнени възможности. Побеждава този, който влезе с по-голяма концентрация и повече желание за успех. Това демонстрира и „Локомотив” в мача с „Левски”, когато беше близо до победата. Разбира се, че съм оптимист, иначе защо да се захващам.
  • Предстои ви гостуване на „Славия“ в четвъртък, какво ще промените?
  • Нямаме време за големи промени преди мача със „Славия”. Ще разчитам на Милчо Сирмов при определяне на групата и постройката на състава за мача. Извън групата ще е Кавдански, който е контузен и след прегледа на ехограф ще знаем повече за състоянието му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.