7 четения

Областният управител подкрепи инициативата на омбудсмана „Великден за всеки“

Областният управител инж. Николай Йоцов отправя покана към всички жители на областта да се присъединят към второто издание на националната кампания „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“, която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова.

Тази година към инициативата се присъединиха Българската православна църква, Националният алианс за работа с доброволци (НАРД), Национално сдружение „Младежки глас“, Българска хранителна банка, „Български пощи“ ЕАД, „Ред Девил Кетъринг“, фирми от хранителния бранш и др. Във второто издание на кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ т. г. отново ще се набират парични средства и храни за възрастните хора, които няма да получат надбавка от правителството по случай големия християнски празник. Идеята на кампанията е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг. Ще се набират както парични средства, така и хранителни продукти, които доброволци ще раздадат седмица преди Великден на възрастните хора. Дарените парични средства ще бъдат обърнати във ваучери за храна, всеки на стойност 20 лв.

За набиране на парични дарения във Велико Търново БЧК е разположила две кутии за дарения – в салона на Централна поща и в пощенския клон в кв. „Чолаковци“. Средствата се набират чрез банкова сметка в Уни Кредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК): IBAN: BG53UNCR70001522802795; банков код: UNCRBGSF, SMS на номер 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС. Обаждане на стационарен номер 0900 5 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!