7 четения

Пълен с идеи за развитието на родния Свищов е кандидатът за народен представител от „Нова република“ Радослав Иванов

ТОЙ Е МЛАД, АМБИЦИОЗЕН, ОБРАЗОВАН, ИМА СОБСТВЕН БИЗНЕС, ОБИЧА РОДНИЯ СВИЩОВ И Е ПЪЛЕН С ИДЕИ за това как градът и младите хора в него да се развиват.

33-годишният Радослав Иванов споделя безузловно идеите на „Нова република“ и активно се ангажира с тях в качеството си на кандидат за народен представител. В областната листа на републиканците младият мъж е под номер 11, а поканата да се включи приема преди всичко заради икономическата програма.

„Допадат ми мерките, които „Нова република“ предвижда за средния и малкия бизнес, които са в основата на средната класа. Да се премахнат „данък уикенд“ и „данък рекет“, да се съкрати бумащината, административните услуги да станат изцяло електронни – това е модерна визия за добре работеща и развиваща се икономика“, убеден е активният свищовлия, който е възпитаник на Стопанската академия по специалността „Финанси“ и от 15 години развива собствен IT бизнес.

„Имах няколко ползотворни срещи с водача на областната листа Иван Иванов, докато беше зам.-председател на Народното събрание. Посещавал съм негова приемна по повод идеята да има алтернативна транспортна връзка по маршрута Велико Търново – Свищов – Зимнич – Александрия – Букурещ. Видях от първо лице как Иванов работи за избирателния си район, защото по тази тема той постави парламентарно питане. След това без колебание приех поканата му да се включа в „Нова република“, казва Радослав Иванов.

Заради активната си гражданска позиция младият мъж е част от местна инициативна група за развитието на община Свищов. В нея членуват все хора, обединени от желанието за промяна в града край Дунав, където последната по-сериозна инвестиция е отпреди повече от десет години. Безработицата, липсата на адекватна инфраструктура, липсата на перспектива пред младите в града, а и поразклатеният имидж на Стопанската академия са другите проблеми, които ги събират със стремежа нещата да се променят.

„ЗАНИМАВАМЕ СЕ МНОГО СЕРИОЗНО СЪС СТАТИСТИКА, А ТЕНДЕНЦИЯТА ЗА НАШАТА ОБЩИНА Е НАИСТИНА МНОГО ТРЕВОЖНА. За последните две-три години градът ни е намалял с около 700 души. Крайно време е да се раздвижи местната икономика, да се даде шанс на младите хора да останат, да работят и да се развиват в Свищов“, обяснява мотивите си да се включи в политиката Радослав Иванов. Той и съидейниците му са категорични, че за да се извади общината от икономическия застой, което, разбира се, ще донесе ползи за цялата област, трябва да се изгради алтернативна инфраструктура от областния център до града край Дунав.

Иначе кандидатът за народен представител развива свой бизнес в сферата на IT услугите, софтеур и хардуер, поддръжка на корпоративни клиенти. Във фирмата започва през 2006 г. и само три години по-късно става управител и съдружник на свищовския клон на дружеството. Семеен е, има дъщиречка на пет години. Има и хоби и това, разбира се, е геймърството. Играе от години, а първата му среща с компютъра, който освен хоби му е и професия, е едва като 6-годишен. Вече пораснал, Радослав е убеден, че бъдещето му е свързано именно с компютрите, затова той е и един от създателите на геймърски клуб в града край Дунав, който има над 300 потребители.

„Сред моето поколение, а и при по-младите се задава нова своеобразна културна вълна – електронните спортове. Те в момента са много актуални и навлизат в културните календари на големите общини. Мечтата ми е и в Свищов да реализираме подобна инциатива“, казва Радослав Иванов. Който и в живота, и в работата, и в политиката се води от принципа винаги да постъпва логично и с нужните аргументи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *