60 четения

Сладоледена фабрика „Дени“ е първата от региона, която купува изцяло „зелен“ ток

Цветан Цветанов: „Малко по-скъпо струва, но така се съхранява природата“

ВЕЛИКОТЪРНОВСКАТА СЛАДОЛЕДЕНА ФАБРИКА „ДЕНИ“ Е ПЪРВАТА КОМПАНИЯ В РЕГИОНА НИ, КОЯТО ЩЕ ИЗПОЛЗВА ИЗЦЯЛО ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ в цялото си производство, информира собственикът й Цветан Цветанов.

Удостоверението за 100% зелена енергия му е било връчено на специална церемония от Албена Лазарова, търговски директор за регион Изток на енергийния доставчик „Енерго-Про“.

„Закупувайки енергия, произведена по екологичен начин, се стремим да осигурим по-благоприятна околна среда за нас, нашите деца и бъдещите поколения. Цената на тока, добит от ВЕЦ, соларни панели или ветрогенератори, е с около 5-6% по-висока, но ефектът върху природата е несъизмерим“, заяви специално за „Борба“ Цветанов.

Албена Лазарова от своя страна изтъкна необходимостта да се подкрепя и популяризира добрият пример на българските компании, които прoявяват грижа за екологичния аспект в своята дейност.

Двете предприятия на „Сладоледена фабрика“ ООД в промишлена зона „Дълга лъка“ и това край Дебелец ще използват изцяло зелена енергия, обобщи Цветан Цветанов.

По-голям консуматор обаче ще е фабриката в Дебелец, която бе отворена наскоро след инвестиция от над 10 млн. лв. В нея работят близо 100 души, които правят повече от 30 вида сладолед.

С. НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!