50 четения

Старото военно става безплатен паркинг, подготвят кръгово на „Хр. Ботев“, главната чака ред

Зам.-кметът проф. Камарашев: „Започваме и пълненето на дупките”

МАСИРАНИ РЕМОНТИ ВЕЧЕ КИПЯТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, А ЦЕЛТА Е ДА СЕ ОПРАВЯТ ОСНОВНИТЕ ПЪТНИ АРТЕРИИ И ДА СЕ ПОДОБРИ ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ДВИЖЕНИЕТО преди празника на града, информира зам.-кметът проф. Георги Камарашев. Основен приоритет е старото военно училище, което временно ще се превърне в безплатен паркинг. „Ще има над 90 места, в момента времето ни спира, но част от зелените площи, в които паркираха коли, са насипани с пръст, доставени са преградни колчета и синджири и предстои да се монтират, както и да се начертаят местата“, обобщи зам.-градоначалникът. Всичко трябва да приключи до празника на града, категоричен е той. Според проф. Камарашев асфалтовата база на „Пътни строежи ВТ“ вече работи, а за подгряване на съоръженията е нужна седмица. Така вече няма пречка да започне цялостното запълване на дупки, които са се отворили в целия град след тежката зима. Специализирана комисия е обходила В. Търново, за да набележи местата за ремонти, по които ще се работи още от днес. От местната администрация не крият, че пораженията по настилката са повсеместни, но гарантират, че ремонтите преди празника на града и пролетта ще са качествени.

СТЯГАТ И НОВО КРЪГОВО КРЪСТОВИЩЕ НА БУЛ. „ХРИСТО БОТЕВ“ НА БИВШЕТО ОБРЪЩАЛО НА ТРОЛЕИТЕ. „Борба“ информира за него още миналото лято, реализацията му се прави в момента, заради първоначалното проектиране. „Не искаме да пилеем средства и преценихме, че ако се среже асфалтът и се оформи кръстовище с бордюри и средата се насипе с пръст така, както е в кв. „Колю Фичето“, ще е най-изгодно. Подготвили сме елементите и чакаме подходящо време, за да работим“, хвърли допълнителна яснота проф. Георги Камарашев.

Той подчерта също, че основните входно-изходни артерии на града, които са в окаяно състояние – ул. „Опълченска“ и входът откъм хлебозавода, са републиканска пътна мрежа и местната хазна няма право да влага пари в тях. „Чакаме правителството да отпусне средства така, както направи с ул. „Магистрална“, обобщи още той. След празника на града пък ще е ясна съдбата на главната ул. „Васил Левски“, за която е нужно преасфалтиране.

Стилян НАЙДЕНОВ

7 коментара за “Старото военно става безплатен паркинг, подготвят кръгово на „Хр. Ботев“, главната чака ред

 • 15.03.2017 в 11:53
  Permalink

  Едни други неща чакахме да се случат, пък накрая кво излезе и тва ще стои поне 10 години така със сигурност….

  Отговор
 • 15.03.2017 в 12:56
  Permalink

  Когато Общината се изпразни от фуражки, всичко ще се оправи. Откакто ГЕРБ, запълниха де що има празно място от администрацията с военни и милиционери, всичко отиде по дяволите. Камарашев тъпан такъв, какво ти разбира главата от ТСУ и стройтелство. Слава богу, че след три години ще сте само лош спомен. Че, да потръгне този град….

  Отговор
 • 15.03.2017 в 13:01
  Permalink

  Тия ги слушаме вече години на ред. Резултати- нула.

  Отговор
 • 15.03.2017 в 14:15
  Permalink

  Ами Панов вместо да се четка и да обикаля по цял ден с Цветанов предизборно, да вземе да му каже ,че входовете към града от Русе и Дебелец са в окаяно състояние и хората негодуват. Да отпуснат пари от София и всичко ще е ОК….Ама ако чакат софиянци сами да се сетят ,никога няма да имаме нормални улици. Ръчкане трябва, не четкане и мазнене.

  Отговор
 • 15.03.2017 в 14:50
  Permalink

  Ако ще асфалтираме за празника при това време, по-добре да не правим нищо, защото след месец-два всичко ще трябва да се прави наново….

  Отговор
 • 15.03.2017 в 14:52
  Permalink

  Колкото до това кръгово кръстовище на „Хр. Ботев“ източната му полоина трябва да влезе във военното училище, иначе няма да се получи добре…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!