99 четения

Стефан Бранзелов, кандидат за народен представител в листата на ГЕРБ: „Искам Златарица да се превърне в европейски град и младите хора да се върнат тук”

„ИСКАМ ЗЛАТАРИЦА ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ЕВРОПЕЙСКИ ГРАД, В МЯСТО, КЪДЕТО МЛАДИТЕ ХОРА ДА СЕ ВРЪЩАТ, ЗАЩОТО СЕГА Е МЯСТО, ОТКЪДЕТО БЯГАТ. Мечтая в този град да има туризъм, да е пълно с гости в събота и неделя. Златарица е община, която се намира на ключово място – тя е в Предбалкана, през нея преминават няколко реки, гледките са великолепни, затова не мисля, че да говорим за развитие на туризма тук, е нереалистично”. Така започва разговорът ни с 37-годишния Стефан Бранзелов, който е председател на Общинския съвет в Златарица и кандидат за народен представител – петнадесети в листата на ГЕРБ.

Роден е в Елена, но детството му е преминало в Златарица. Там е завършил основното си образование. Възпитаник е на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия във Велико Търново, а след това е завършил и стопанско управление и магистратура по банково дело. Върнал се е в Златарица, вместо да избере по-голям град или да си намери друга родина.

„Имам 12 г. стаж в общинската администрация. Започнах като строителен техник, бил съм организатор по програми за временна заетост, ръководител на програмите за безработни. Добре познавам проблемите и възможностите на Златарица и колкото повече ги опознавам, толкова повече искам да живея точно в този град”, казва г-н Бранзелов.

ИНФРАСТРУКТУРАТА НА ЗЛАТАРИЦА Е В НЕЗАВИДНО ПОЛОЖЕНИЕ, трябва да се обърне внимание на улиците и канализацията, които според председателя на Общинския съвет са основният проблем на общината.

За съжаление, община Златарица е останала и с още едно училище по-малко, след като само преди месец общинските съветници са гласували закриването на училището в Горско Ново село. „Много е странно усещането, когато взимаш такова решение, но там имаше само 27 ученици. А за догодина прогнозите бяха децата да са 11 – 12. Няма как в 21-ви век да учат в смесени класове, а и няма как с толкова ученици училището да оцелее”, признава г-н Бранзелов. И уточнява, че след това решение сега в общината има три училища – две в Златарица и едно в Средно село, което продължава да работи само защото е защитено. Но учениците в него са крайно недостатъчни, за да може то да се издържа от делегирания бюджет. Децата избират да учат в училищата в големите градове Горна Оряховица или Велико Търново, защото там те са по-добре уредени, а и защото целите семейства се преселват там, допълва кандидатът за народен представител.

Заради работата си в Златарица самият той е принуден често да пътува, ако иска да е със семейството си. Съпругата му работи в „Аркус” и заради смените често остава в Лясковец. Там учат и двете им деца и на практика г-н Бранзелов дели времето си между двете си къщи – в Лясковец и Златарица. Обикновено печели Златарица, защото той е от тези мъже и управници, които избират първо работата. „Е, не че това е повод да се хваля, защото моето семейство много ми липсва. Копнея да съм заедно с Добромира и Стефан, които са на 8 и 4 г., и порастват с неподозирана скорост. Всеки път, щом имам свободно време, съм с тях и със съпругата си Деница. Гледаме с малкия филми за животни, правим го по мъжки. Когато искам да зарадвам жените в семейството, им готвя”, усмихва се Стефан Бранзелов. И той, като повечето мъже, не обича да стои всеки ден пред котлона, но пък реши ли да приготви нещо, то винаги е вкусно и различно от ежедневните ястия. „Правя чудесна зеленчукова супа, все пак съм златарчанин, а там тази супа е на особена почит. Добър съм и в правенето на всякакви хапки, салати и гювечета. Преди време помагах на един приятел в пицарията му и се научих на много тънкости в кулинарията”, казва кандидатът за народен представител и признава, че това време му липсва.

Сега е посветил себе си на политиката и ще го прави, докато знае, че може да помага на Златарица и на хората в общината и докато усеща силното рамо на съпругата си Деница до себе си. „Тя не е много щастлива, когато не сме заедно, но нито веднъж не се опита да ме спре. Беше до мен в кампанията ми за кмет на Златарица, каза, че ме подкрепя и като кандидат за народен представител. Не ми е поставяла условия, за което я обичам още повече”, признава Стефан Бранзелов.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!