89 четения

Бивша барета с 31 г. служба в МВР става свещеник, след като се върнал от „оня свят“

Отец Богдан Арабаджиев от Лясковец казва, че полицаят и божият служител имат една и съща мисия

ДНЕШНИЯТ ОТЕЦ БОГДАН ОТ ЛЯСКОВЕЦ ИМА ЗАД ГЪРБА СИ 31 Г. СЛУЖБА В МВР – ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Бил е криминалист, експерт в лаборатория и барета в отряда за борба с тероризма, който се казваше и група за бързи действия в различни периоди, но сега не съществува под никаква форма. Служил е на системата от 1968 г. до 1999 г.

Оживява след две тежки операции, защото е бил ранен по време на служба и се връща от „оня свят“. Първия път бил пребит с бокс по време на акция и му строшили носа, втория път било по-тежко и едва оцелял. А когато лекарите го върнали по чудо, той чул думите: „Тоя ще ми служи!“. Тогава се пенсионира и напуска МВР. Смята, че в оживяването му има пръст Божи и става свещеник.

Днес казва, че полицаят и божият служител имат една и съща мисия – да служат на хората. Срещаме го на службата по случай тъжната 3-годишнина от злополучната акция в Лясковец, когато бе убита баретата Емил Шарков. Отец Богдан отслужва тъжната церемония пред паметната плоча в двора на местното училище в Лясковец и случайно след това се заговаряме със 72-годишния мъж в расо.

ВЕЧЕ БЛИЗО 20 ГОДИНИ Е СВЕЩЕНИК В ХРАМА „СВЕТИ НИКОЛА“ В РОДНИЯ ЛЯСКОВЕЦ и с усмивка казва, че май е сред пророците в собствения си дом. За Петко Савов-Стрелеца споделя, че този човек е социопат и като единак трудно контактува с хората. Като такава личност той обаче не е бил опознат достатъчно и не е имало нужното разузнаване. Заради това момчетата воглаве с Емил Шарков са били хвърлени курбан в тази мисия, смята достолепният мъж.

Още когато Богдан бил в МВР, е имало много сериозни и опасни акции, в които е участвал и също не са били толкова добре подготвени. Той си спомня за операция срещу маниак със 7 убийства, който станал отшелник в планината, а се барикадирал въоръжен с пушка. Той бил извършил зверски убийства на старци в планината, които просто излизали да си пасат животните. Друга жертва бил таксиметров шофьор, който карал хора на къмпинг, но спрял за тоалетна и мъжът го гръмнал. Отрядът го атакувал и това се случило посред нощ. В условия на неизбежна самоотбрана човекът бил застрелян от баретите. От полицаите пострадали нямало.

„Труден е моят живот – и като полицай, и сега. Но винаги съм служил на народа. Имам 4 медала от МВР за вярна служба на Родината и това ме топли през целия ми живот. През последните години ме топли службата в храма, за който също съм направил много. Не искам нищо, всичко си имам!“, казва на изпроводяк отец Богдан и отива в църквата, където вече го чакат миряни.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

2 коментара за “Бивша барета с 31 г. служба в МВР става свещеник, след като се върнал от „оня свят“

 • 16.03.2017 в 14:16
  Permalink

  Трябва да се сфомира детска полиция. Полиция, която да се занимава само с подрастващите да ги контролира ако отсъстват от училище с какво се занимават. Подрастващите са много проблемни и ако не ги контролираш тръгват по лошия път или стават убийци. Може да бъдат сформирани и групи от доброволци родители. Стига всички деца да получат необходимото обучение и внимание . И да се следят и вкарват в добрия път.

  Отговор
 • 16.03.2017 в 16:31
  Permalink

  18г. За средно образование 5г. в академията 31г. в МВР и 20г. Отец =74г.от тези 74 години изваждам 72-те реални може би години на Отчето… И това е равно на 2,да точно така две години лъжа кога ще напишете нещо вярно.Ако говорим за информация която се касае за минути или часове какво да очакваме…Остарявате госпожо приберете се и си почивайте 😉

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!