12 четения

„БСП за България“ е за подобряване и развитие на отношенията с Русия

Проблемите в областта на външната политика, въоръжените сили и отбраната, местната сигурност и борбата с корупцията бяха водещи на срещата на представителите на Отечествения съюз с водача Весела Лечева и кандидат-депутата Тошко Тодоров от листата на коалиция „БСП за България“ в IV МИР Велико Търново.

Развитието на отношенията с Русия, Китай, Индия и други държави на Изток като записан приоритет във външната политика на България получи голямо одобрение от членовете на Отечествения съюз. Неоспоримо е членството на страната ни в Европейския съюз и НАТО, но трябва да се отстоява това членство да бъде пълноценно не само на документи. Затова предложението България да стане инициатор на възможността санкциите, наложени от Брюксел към Русия, да бъдат отменени, срещна пълно одобрение на тази среща.

Като патриотична организация Отечественият съюз също така подкрепи и друг акцент от предизборната програма на коалиция „БСП за България“ – относно осигуряване на условия на въоръжените ни сили, за да могат те да изпълняват отговорностите, които им вменява българската Конституция, а именно – гарантиране на суверенитета, сигурността и независимостта на България, както и защитата на териториалната й цялост. Модернизацията на Българската армия и ефективното използване на капацитета на българския военно-промишлен комплекс също бяха теми, които бяха поставени на тази среща.

Борбата с корупцията по всички етажи на държавната власт е наложителна, защото корупцията притиска както бизнеса, така и гражданите, смятат от Отечествения съюз и препоръчват прилагането на румънския модел за справяне с проблема.

От своя страна Весела Лечева заяви, че за „БСП за България“ подобряването и развитието на отношенията с Русия е един от основните приоритети, записани в предизборната програма. Предприемането на действие от наша страна за преразглеждане на Дъблинското споразументие също е важен акцент в програмата по отношение на външната ни политика и защитата на българската нация.

Доизграждането и поддържането на оградата по южната ни граница в частта с Турция е ангажимент, който трябва да бъде един от първите, които „БСП за България“ трябва да постави за решаване веднага след изборите на 26 март, заяви Тошко Тодоров.

Един коментар за “„БСП за България“ е за подобряване и развитие на отношенията с Русия

  • 16.03.2017 в 13:19
    Permalink

    Комунягите все в прегръдките на „братска“ Русия ни тикат. Не се научиха тъпите им кратуни, че от 137 години, че и повече, това носи само беди на България. Ама то зер комунягата е безродник, откъде да знае?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!