47 четения

Венцислав Георгиев, кандидат за народен представител в листата на ГЕРБ: „Не вярвам на обещания за 1000 евро минимална заплата”

ВДЪХНОВЕН ОТ КАУЗИТЕ НА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ ГЕРБ И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ, КОИТО МУ ДАВА ПОЛИТИКАТА КАТО СФЕРА ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ, КОНЦЕНТРИРАН В ОБРАЗОВАНИЕТО СИ И ЦЕЛЕУСТРЕМЕН – това е Венцислав Георгиев, най-младият общински съветник в Павликени. Той е и един от най-младите кандидати за народни представители и е десети в листата на партията. Само на 26 години е и все още учи – докторант е по политология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Всъщност той е възпитаник на този университет, където е завършил бакалавърската си степен по политология и две магистратури – едната по дипломация и национална сигурност, и втората – по международни отношения.

„Харесва ми да се занимавам с политология. Започнах да уча тази специалност още преди въобще да ми хрумне, че ще се занимавам с политика. Аз всъщност дотогава нямах никакви предпочитания към политическа сила, нито пък имах интерес да принадлежа към някоя партия. Но когато взех да вниквам по-дълбоко в материята на политиката, се убедих, че ГЕРБ е моята партия“, категоричен е Венцислав. След това на един дъх изрича точно като убеден политик, че видимите резултати превръщат ГЕРБ в партията, която работи за хората и се интересува от всеки човек поотделно. „Още през мандата на първото правителство „Борисов“ брутният вътрешен продукт се увеличи, а външният дълг успя да запази сравнително ниско ниво на фона на икономическата криза, която беше обхванала света. Ако в началото на моето образование всичко това ми се струваше абстрактно, сега вече знам смисъла на цифрите, които мога да цитирам, а след това дойде и всичко останало – инфраструктура, спортни обекти“, казва още г-н Георгиев, който е и организационен секретар на ГЕРБ в Павликени и ръководител на общинската младежка структура на партията.

ВЕНЦИСЛАВ ГЕОРГИЕВ Е ЕДИН ОТ МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ, КОИТО СА ИЗБРАЛИ СЪВСЕМ СЪЗНАТЕЛНО ДА ОСТАНАТ ДА ЖИВЕЯТ В БЪЛГАРИЯ. И то не къде да е, а в Павликени. Венцислав е роден в Пловдив, но е живял и израснал в малката община на област Велико Търново. В Павликени Венцислав създава приятелства, тук са всичките му близки, тук той вижда своето бъдеще. „Не ми е тясно, нито пък ми е скучно да съм в Павликени. Ако някога се почувствам така, се качвам в колата и отскачам до Велико Търново. Обаче винаги се връщам, защото в Павликени е моето у дома“, усмихва се младият политолог.

Венцислав Георгиев смята, че за Павликени има още много какво да бъде направено. Като например да има по-тясна връзка с големите градове. „Аз много очаквам и съм сигурен, че това ще се случи, ако има трети кабинет „Борисов“. Автомагистрала „Хемус“ ще минава много близо до землището на Павликени и ще съживи икономиката. Категоричен съм, че това не е популизъм, това е реалността. Макар че трябва да призная, че икономиката в нашия град никак не е зле. В Павликени има много фирми и предприятия, безработицата е сравнително ниска, но магистралата ще направи Павликени по-свързан с големите градове в близост“, казва Венцислав.

ВЕНЦИСЛАВ ГЕОРГИЕВ Е НАЙ-МЛАДИЯТ И ЕДИН ОТ НАЙ-АКТИВНИТЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ В ПАВЛИКЕНИ. Откакто е в местния парламент, той има ревизирани няколко общински правилници и наредби. Само едно негово предложение е било отхвърлено. „Харесва ми да бъда инициативен и се надявам да имам възможност още дълго време да бъда в политиката”, казва Венцислав. Засега той се е концентрирал върху докторантурата си, която е на тема: „Основаване на християндемократическата традиция в българския партиен живот след 1989 г.“. Заради това, че учи политология и вече има опит зад гърба си, той никога не успява да слуша спокойно новини и да чете политически коментари като обикновен читател. Пречупва всичко през собствената си гледна точка с оглед на знанията, които има като студент и с оглед на опита си от практиката. Казва, че винаги може да улови популистките изказвания и веднага му става ясно кое от обещанията на големите политически сили може и кое не може да бъде реализирано. „Няма как да повярвам на обещания за пенсия от 500 евро или минимална заплата 1000 евро. Нереалистично е, макар да ми се иска възрастните хора да живеят с 500 евро. Да, и моята партия ГЕРБ говори за двойно увеличение на учителските заплати, но не веднага, а в рамките на следващия управленски мандат на партията. Това вече е възможно“, категоричен е Венцислав Георгиев.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!