97 четения

Весела Лечева: „Ще подкрепим малкия и средния бизнес, за да дадем поминък на малките населени места“

Нашите основни опоненти от ГЕРБ ни заливат с популизъм, с данни и цифри, за да скрият проблемите, но няма как да успеят. А проблемите са бедността, демографската криза и икономиката. Това заяви Весела Лечева на среща разговор в с. Джулюница, община Лясковец. Тя заедно с другите кандидати от листата Валентин Ламбев и Андрей Картунов представи предизборната програма на коалиция „БСП за България“.

Никой от нашите опоненти от ГЕРБ не говори за някаква дълга перспектива на развитие на България. Какво се случва след 2020 г., когато приключват програмите по еврофондовете? Защо никой не ни казва колко е дългът на държавата? Г-н Цветанов бълва цифри, но истината е, че

ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ ОТ БЪЛГАРИТЕ ЖИВЕЯТ ПОД ПРАГА НА БЕДНОСТТА

Как можем да променим това? Само като променим модела на българското производство, на българската икономика, на българските стоки. Всички искаме българските деца да са здрави, нали? А с какво ги храним? България може да изхранва 30 милиона души, а внасяме например полски пилета, които „убиха“ българските производители на пилешко месо. Затова трябва да подкрепим българското производство. То ще създаде работни места, особено в малките населени места. Ще даде поминък на населението в малките общини и е предпоставка младите българи, които искат да се занимават със земеделие или животновъдство, да го направят. Всички сме убедени, че ако няма развиваща се българска икономика, ако не подпомогнем малкия и средния бизнес, няма откъде да дойдат парите за пенсиите на сегашните, а и на бъдещите български пенсионери.

Djulunica (2)В предизборната програма на коалиция „БСП за България“ сме записали друг важен за мен ангажимент, свързан с българското земеделие. Ще сложим таван на субсидиите, които получава един производител. Не може 10 големи арендатора и собственици на земи да получават всички субсидии в земеделието. Те ще се плащат не на декар земя, независимо дали се обработва или не, а на килограм произведена продукция. Реално произведени плодове, зеленчуци, жито и т.н. Уверявам ви, че това е съвсем постижимо, защото ще поставим определени условия, които, ако бъдат изпълнени от всеки един производител, то чак тогава той ще може да получи 100% от тази субсидия.

Образованието винаги е било важно за БСП и в тази предизборна кампания е така. От ГЕРБ чак сега се сетиха, че то е важно и за тях. И г-н Цветанов се опитва да ме убеди, че образованието е приоритет на ГЕРБ. Как да му повярвам, след като само преди няколко месеца, когато гласуваха бюджета за 2017 г., който и той е гласувал в предишното Народно събрание, за образованието не са предвидени пари нито за увеличение на учителските заплати, нито за изграждането на училищни салони. И още нещо важно, ГЕРБ законодателно позволи държавната субсидия да отива и в частните училища. В програмата на коалиция „БСП за България“ сме записали, че държавните пари ще отиват само и единствено в държавните и общинските училища.

Според Европейската статистическа служба „Евростат“, България е на първо място в ЕС по отделени средства като процент от БВП на човек за отбрана и сигурност. Вие да усещате тази сигурност? Не, не я усещате, и аз не я усещам. Затова предлагаме районите на полицейските патрули да включват две до три села, за да може да се усети ефективността от тяхната работа. Редовите полицаи също трябва да бъдат мотивирани да се грижат за нашата сигурност. Тяхното заплащане трябва да бъде увеличено за сметка на раздутата администрация в системата на МВР. Затова

ЩЕ ОСЪВРЕМЕНИМ С МИНИМУМ 10% ЗАПЛАТИТЕ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ НА МВР, КОИТО СА НА НАЙ-НИСКАТА ДЛЪЖНОСТ В СЕКТОР „СИГУРНОСТ“

Освен че не се чувстваме сигурни в собствените си домове, вече живеем и с чувството за безнаказаност и липсата на справедливост. Затова сме предвидили и конкретни законодателни промени, които да защитават българските граждани, когато са обект на битови престъпления. ГЕРБ записаха в закона, че щета до 500 лева не е от правен интерес. А земеделските и битовите кражби основно са в този размер. Когато крадеш, няма значение дали е за 5 лева, или за 5 милиона лева. Законът ще важи за всички.

За да направим промяната на модела на управление на България обаче, ни трябва и вашата гражданска подкрепа на 26 март, за да улучим заедно десетката на тези избори, призова Весела Лечева.

Един коментар за “Весела Лечева: „Ще подкрепим малкия и средния бизнес, за да дадем поминък на малките населени места“

  • 16.03.2017 в 12:46
    Permalink

    27 години съсипвахте малкия и средния бизнес,сега ще го възраждате…кое по точно щото в малките населени места и пиле не остана?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!