134 четения

Започна строителството на нов хипермаркет във В. Търново

Търговска верига „Зора“ и сладоледена къща отварят преди празника

НА ДОСТА НОВИ ПРИДОБИВКИ ПОКРАЙ ЗАДАВАЩИЯ СЕ ПРАЗНИК НА ГРАДА ЩЕ СЕ РАДВАТ ЖИТЕЛИТЕ И ГОСТИТЕ НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Нова верига вече стъпи в града и започна да прави свой хипермаркет с голям градински център. Това е компанията „Мегадом“, която държи популярната верига „Практис“. Вече са в ход строителните процедури, а инвестицията заедно със закупуването на земята надхвърля 3 млн. лв. Обектът е разположен на площ от почти 14 дка точно срещу Mall Велико Търново, северно от китайския магазин „Дензел”. В момента веригата има свой доста по-малък обект на ул. „Краков“, но планира трайно да се разраства. Тя е основен конкурент на строителните хипермаркети „Практикер“, които също имат голям обект в старата столица. Освен обширната търговска площ за новия обект се проектира и голям обществен паркинг. Самата сграда на „Практис“ е замислена на два етажа с огромни складове на сутеренното ниво. По цялото протежение на ул. „Магистрална“, където са разположени молът и в бъдеще „Практис“, има инвестиционни намерения от големи вериги, но това е първото, което практически се реализира. Бившият мебелен завод „Победа ВТ“ също вече се трансформира в строителен супермаркет, разположен на площ от близо 20 дка. Предприятието, което бе емблематично за местната икономика и също е разположено на ул. „Магистрална“, тотално закъса и е закупено от компанията „Шарков – Инкомс”. Стойността на сделката е малко над 2,2 млн. лв. Поне още толкова ще отидат и за реконструкция на обекта и пускането му в експлоатация.

БРОЕНИ ДНИ ПРЕДИ ПРАЗНИКА НА ГРАДА ОТВАРЯ И НОВА ВЕРИГА ЗА БЯЛА И ЧЕРНА, ОФИС И IT ТЕХНИКА „ЗОРА“. Тя се разполага в търговския комплекс на „Беляковско шосе“ в близост до КАТ, на мястото на магазин „Пени“, който повече от година е затворен. Веригата е една от най-популярните и основен конкурент на „Техномаркет“ и „Технополис“. Неин основател е ген.-майор Георги Милушев – последният шеф на някогашното УБО (сега НСО), който я управлява заедно със сина си Стефан. За 22 март пускат и търговския център, който правеха досега в бившата поща, с най-голямата в Централна Северна България сладоледена къща.

Стилян НАЙДЕНОВ

9 коментара за “Започна строителството на нов хипермаркет във В. Търново

 • 16.03.2017 в 13:04
  Permalink

  ЖАЛ ми е за теб, Търновград! Поне в сърцето ми ще останеш духовното място, на което къщите са кацнали птици, а сградите са с почерка на старите европейски столици, а не зле проектирани,боядисани и санирани купчини от евтини материали

  Отговор
  • 16.03.2017 в 14:04
   Permalink

   О, колко си прав! Днешният дух на времето е просто такъв, посредствен, дух на грозното, на печалбоносещото, но преди всичко на грозното. Хубавото не се тачи, няма дух за него, то и дух няма вече. Както и да е, Търново е в сърцата на истинските търновци, ще остане там, а после с времето не можеш да се прибориш. Търново е в самите нас, а тия разни крайни квартали едва ли са „Търново“. Велико, пардон!

   Отговор
 • 16.03.2017 в 14:21
  Permalink

  Всичко е добре, ама дали ще има заетост при заплати от 500 лв. в която и верига си избереш от посочените. Това нещо само изсмуква потенциала на града, но не принажда стойност и не вдига стандарт със заплати от 500 лв.
  Търново стана един търговски парк с магазини на дребно и грозни кооперации край тях.
  Туризма е лежи на стари слава и върви все още по инерция. От Пощата до Царевец не можеш да отидеш без да се спънеш 20 пъти.
  Не исках да съм черногледа, но за момента сме в тази ситуация, а младите бягат ли бягат…

  Отговор
 • 16.03.2017 в 14:31
  Permalink

  Ако хората продължават да обръщат всичките си средства в ядене и пиене и хиляда евро заплати няма да им стигат утре,а болниците и аптеките ще е правят пари. Няма защо да строите стадиони няма кой да ги ползва. Направете политика към здравословният начин на живот. Почти всички българи са с наднормено тегло. Нека промяната започне от нас самите.

  Отговор
 • 16.03.2017 в 14:55
  Permalink

  Мносте права гр умира защо ние малдите който устсанах ме да учим вишето си тука. С една дума ако не са студентите и учиниците гр е запустял и то доста защо много млади хора тичат в големите градове като София,Пловдив, Варна и не мислят да се връщат да жовеят в Велико Търново.

  Отговор
  • 16.03.2017 в 17:43
   Permalink

   Ако се научите и да пишете правилно, градът ще ви се вижда по друг начин.

   Отговор
  • 17.03.2017 в 11:52
   Permalink

   Какво учи Галена ли?
   Ами то се вижда от „творението“ и тук. Аз залагам на чалгология!

   Отговор
  • 22.03.2017 в 16:10
   Permalink

   Ако Вие ще станете вишист/ка, Бог да пази България. И вишистите станаха на световно ниво, също като простаците, киселото мляко отдавна го осрахме. Боже, пази България от нас самите!

   Отговор
 • 16.03.2017 в 18:32
  Permalink

  И какво точно учите, Галена? Може би трябва да обърнете внимание на правопис и граматика, като начало.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!