92 четения

Кирил Кирилов – 4-ти в листата на „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“ и ВМРО“: „Трябва да защитим дребния и средния бизнес от чуждите фирми и монополите“

Насърчаване на дребния и средния бизнес, защита на местните земеделски производители, либерализиране на енергийния пазар и приемането на закон за фалита са само част от приоритетите на Кирил Кирилов, който е четвърти в листата на коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“ и ВМРО“ за Великотърновска област. Младият бизнесмен е познат на жителите на областта и като общински съветник вече трети мандат в Горна Оряховица и председател на местната структура на ВМРО в града. Родом е от Горна Оряховица, семеен, с едно дете. Кирил Кирилов завършва висше икономическо образование във Варна, а след това записва право във ВТУ. Навлиза в политиката преди близо 20 години.

„Тогава осъзнах, че чрез политиката могат да бъдат решени проблемите на хората, защото, както знаем, ако не се занимаваш с политика, то тя ще се занимава с теб. По тази причина аз припознах ВМРО като партията с идеи и възгледи, които са най-близки до моите. Традиционният, истински патриотизъм и чисто човешките семейни ценности са нещата, които ме вълнуват, и затова станах неин член“, споделя Кирил. Убеден е, че натрупаният опит в местната власт може да му помогне за решаването на по-глобалните проблеми, засягащи цялото общество.

„Моят личен приоритет ще бъдат всички законопроекти и поправки, които ще подпомогнат малкия и средния бизнес. Бих казал дори микробизнесът, който е гръбнакът на българската икономика, но е поставен в положение наравно с големите търговски вериги и монополи. Затова трябва да бъде въведена допълнителна регулация“, категоричен е Кирилов. Като сериозен проблем смята и факта, че големите чужди вериги, които иззеха най-големия пазарен дял в страната, ликвидирайки българското производство, изнасят зад граница огромните си приходи, без да плащат нито лев данък в държавната хазна. Затова този проблем трябва да намери бързо решение, за да защити интересите на страната.

Усилията на „Обединени патриоти“ ще продължат и в посоката либерализиране на енергийния пазар – битка, която водят от близо 10 години.

„Всички обясняваха, че с либерализирането на пазара цената на тока ще се увеличи, използвайки страховете на хората. Това обаче не е така и аз самият го усетих по себе си, защото цената, която плащам за електроенергия, е по-ниска“, обясни Кирил Кирилов. Убеден е, че е необходима регулация от страна на държавата и относно износа на ток, тъй като в момента тези фирми не плащат добавката за зелена енергия и реално тя се понася изцяло от българските граждани.

ЗАКОНЪТ ЗА ФАЛИТА НАЙ-НАКРАЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРИЕТ, смята още младият бизнесмен. Въпреки че бе внесен преди време в парламента, така и не намери своето приложение и остана на заден план, а приемането му е от голямо значение. От една страна, това ще облекчи положението на много хора, които тръгнаха с желанието да създадат работещ бизнес, но впоследствие фалираха и останаха без бизнес, без собственост и с огромни дългове, върху които банките продължават да начисляват лихви. Именно за това трябва да бъде приет този закон и да се ликвидира понятието „вечният длъжник“, още повече че най-засегнати са младите и активните хора, смята Кирилов. Според него трябва да бъде въведен срок, в който кредиторите да имат възможност да събират своите задължения, а след изтичането му претенциите към длъжника да отпаднат. По този начин той ще бъде мотивиран да търси варианти за нов бизнес или да работи за по-висока заплата и „на светло“, защото в момента тези хора работят в сивата икономика, тъй като всичките им приходи отиват за покриване на трупащите се задължения.

Не на последно място трябва да бъдат създадени условия за протекционизъм на местните производители с въвеждането на определени критерии. По този начин ще се ограничи вносът на чужда продукция и ще се стимулира местното производство на плодове, зеленчуци и животновъдите, които в момента се борят да оцелеят, притискани от големите вериги, обяснява кандидатът за народен представител. Допълва, че важна стъпка към българските земеделски производители е и преразглеждане на начините за разпределяне на субсидиите, тъй като в момента средствата отиват в ръцете на ограничена група хора, които отглеждат предимно зърнени култури, а същевременно не създават работни места. Затова трябва да бъде въведен праг на субсидирането, за да могат повече земеделски производители, включително и по-дребните стопани, да се възползват от финансовата помощ и да създават нови работни места.

Весела БАЙЧЕВА

Един коментар за “Кирил Кирилов – 4-ти в листата на „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“ и ВМРО“: „Трябва да защитим дребния и средния бизнес от чуждите фирми и монополите“

  • 17.03.2017 в 5:43
    Permalink

    Kirchooo…kirchoo…kato niakoi lenivetz si na toya photos..edva gledash..i vruskata ne e kakto triabva..ot teb kvo moje da se ochakva?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!