6 четения

Над 413 хил. лв. вложени в ремонт на детски градини и старческия дом

В две детски градини и в Дома за стари хора във Велико Търново бе извършено преустройство на отоплителната инсталация по проект на общината. Това съобщи вчера зам.-кметът Снежана Данева по време на заключителна пресконференция по проект „Подобряване на енергийната ефективност в социалната инфраструктура на град Велико Търново“. Mерките за енергийна ефективност са внедрени в Дома за стари хора „Венета Ботева“, в ЦДГ „Соня“ и ЦДГ „Ивайло“.

В ЦДГ „Ивайло“ са подменени отоплителната инсталация и котелът, монтирана е система за автоматично управление и регулиране на температурата и е извършена газификацията на детската градина. Тя бе последната забавачка в града, която се отоплява на нафта. Стойността на извършените работи в детската градина е 104 552 лв.

В ЦДГ „Соня“ е подменена отоплителна инсталация. Монтираната система за управление на температурата в помещенията осигурява най-икономичния режим за отопление.

В Дома за стари хора „Венета Ботева“ са подменени 274 радиатора, монтирани са отоплителни тела тип „лира“ в мокрите помещения, както и система за автоматично управление и регулиране на температурите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!