6 четения

Съвременниците правят по-малко секс в сравнение с предшествениците си отпреди 20 години

Съвременните американци правят значително по-малко секс в сравнение с предишното поколение отпреди 20 години, установи изследване, цитирано от в. „Метро“
Проучването било направено от университета в Сан Диего и обхванало 27 хиляди души. Събраните данни били за периода 1989-2014 година. Във въпросника участниците трябвало да отбележат колко често са правили секс през последните 12 месеца.
След анализ на получените резултати се оказало, че съвременните американци правят 9 пъти по-малко секс в сравнение с връстниците си през края на 90-те години на миналия век. Това важало за представителите на всички полове, раси и религии, независимо от това дали имат деца или не.
Изследователите се натъкнали на още един интересен факт. За всяка година след 25-ата, хората са правили средно 1,18 пъти по-малко секс. Учените обясняват спадането на сексуалната активност на американците в сравнение с 90-те години с промяната в начина им на живот. Днешните граждани на САЩ са по-малко склонни да се обвързват с трайни партньори. А именно трайните интимни връзки водят до по-редовен секс, установили учените.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!