11 четения

Бордър колитата са най-умните кучета във Великобритания, а мопсовете – най-глупавите

Анкета сред собственици на кучета във Великобритания определи бордър колитата като най-умните, а мопсовете – като най-глупавите, съобщи в. „Дейли експрес“.
Бордър колитата от много поколения се използват като овчарски кучета и са известни с това, че бързо научават каквото се иска от тях. Те по природата искат да се харесат на стопаните си и са много атлетични.
Интелигентността и изпълнителността обаче не трябва да се бъркат, подчерта животинският психолог д-р Мъгфорд. Хрътките, например, не обичат да се подчиняват, но това не означава, че са глупави. Той изтъкна, че всички кучета са прозорливи, що се отнася до човешката природа и разбират какво правим и защо. Независимо от породата, те умеят да манипулират хората.
На второ място по ум, според резултатите от анкетата, са немските овчарки, следвани от лабрадорите и голдън ритривърите.
Мопсовете са на дъното на класацията по интелект. Пред тях са миниатюрните чихуахуа и булдозите.
Анкетата, направена от застрахователите на животни AnimalFriends, разкри, че британските кучета не винаги са възпитани. Почти 40 процента не се подчиняват на основни команди като „седни“ и „стой“, като хрътките са най-непокорни. Почти половината от собствениците не смеят да пуснат кучетата си без каишка, защото може да не се върнат. Само един от петима анкетирани е давал любимеца си за дресировка, главно заради цената.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!