Весела Лечева в Стражица: „Да върнем справедливостта и сигурността в живота ни, за да върнем и задържим младите българи тук“

Коалиция „БСП за България“ представи кандидатдепутатската си листа в IV МИР Велико Търново и предизборната програма в Стражица. В препълнения спортен салон жителите на града с аплодисменти посрещаха всеки един от номинираните за народни представители в областта – Весела Лечева, Валентин Ламбев, Мариана Бояджиева, Явор Божанков, Христо Кавалски, Николай Теодосиев, Тошко Тодоров, Стоян Манчев и Красин Каракоцев. На срещата присъстваха кметът на общината Румен Павлов, председателят на Общинския съвет Илиян Маринов, общински съветници от БСП, както и кметове на населени места.

„Винаги съм искала да водя силен отбор, който може да побеждава. Отбор, който има воля, кураж и желание да победи. Ние сме готови да променим България.“ Тези думи на водача на листата Весела Лечева предизвикаха силни аплодисменти сред присъстващите. Докога ще бъдем най-бедните в Европейския съюз? Докога ще разчитаме само на еврофондовете, които да захранват българската икономика и земеделие? Докога ще сме на челните места по корумпираност? Докога децата и внуците ни ще търсят препитание в чужбина? Искаме промяна, нали?, риторично попита Весела Лечева.

strajica (2)Започваме тази промяна на държавния модел на управление от българската икономика. Защитата на родното производство е ключова за нас. За да се развива България, тя трябва да произвежда. Не да чака на европейски помощи или на пари, изпратени от българите в чужбина на техните близки. Намаляване на бюрокрацията пред инвеститорите, данъчните облекчения за предприемчивите, създаване на условия за развитие и професионална реализация на младите – това са важните неща за развитието на малкия и средния бизнес според предизборната програма на коалиция „БСП за България“, подчерта Весела Лечева.

Голяма част от българите са докарани до ръба на бедността. Моделът на управление на държавата, който ГЕРБ наложиха за шест години управление, прави богатите все по-богати, а бедните – все по-бедни. Кои са богатите? Няколко човека и фирми, които са близки до властта. Това отблъсква младите хорра, които масово не виждат перспектива за своята реализация у нас и стават апатични, каза Лечева.

В тази изборна кампания всички ви обещават, че ще направят заплатите ви по 1500 лв. и ви лъжат, защото парите за заплати и пенсии могат да дойдат само от работеща икономика. Нашите опоненти се хвалят, че икономическият ни растеж е 3.5%, но не ни казват, че изтеглиха 16 милиарда лева, които ние ще връщаме. ГЕРБ показаха, че са партия, която може да се съхранява само чрез властта. Толкова години управляваха, един пирон не забиха в един училищен салон. Сега г-н Цветанов обещава пари за салони във всяко училище. Още в периода 2005 – 2009 г. в Държавната агенция за младежта и спорта разписахме стандарти за всеки училищен двор, защото оттам започва спорта. И отделихме 100 милиона лева, за да реализираме тези стандарти. Оттогава ГЕРБ не отдели и лев, за да поддържа това, което ние направихме, заяви Весела Лечева.

strajica (3)Имаме шанс да променим всичко това – икономика, среден и малък бизнес, образование. Да върнем справедливостта и сигурността в живота ни, за да върнем и задържим младите българи тук, смята Лечева.

Готови ли сме за победата? С този въпрос се обърна към жителите на Стражица кандидатът за народен представител Валентин Ламбев. На България повече от всякога е необходима промяна. В нашата листа и в нашата партия има знаещи и можещи хора. Ние сме силен отбор, имаме достатъчно енергия и с вашата подкрепа ще успеем да променим страната си. България е на кръстопът и в името на бъдещето ни трябва да го направим на 26 март с бюлетина N 10, призова Ламбев.

Искаме промяна, защото сме бедни, родителите ни имат малки пенсии, нямаме сигурност и стабилност, в образованието ни цари хаос. „БСП за България“ предлага увеличаване на майчинството още през тазиq 2017 г.q от 340 лева на 460 лева, за да се изравни с минималната работна заплата в страната. Ще преизчислим пенсиите, за да може българските пенсионери, които вградиха себе си в сегашна България, да живеят достойно. Нашите пари като данъкоплатци да отиват само в държавните и общински училища. По един предмет ще въведем само един учебник. Ще подпомогнем патриотичното възпитание на подрастващите млади българчета, като отново разширим изучаването на българската литература и история в учебниците, които с лека ръка бяха извадени от реформата на ГЕРБ. Ще свържем професионалното образование с нуждите на българската икономика, за да може всеки млад човек да има възможност, когато получи средното си образование, да има и професия в ръцете си, за да си намери бързо работа, заяви кандидатът за народен представител Мариана Бояджиева.

Бъдете съпричастни с нуждите на нашите граждани и бизнеса. Очакваме от вас да помагате за реализирането на проектите, които общинската администрация в Стражица вече е подготвила. Вие ще бъдете проводниците на нашите интереси за по-доброто бъдеще на Стражица. С тези думи кметът на общината Румен Петров приветства кандидатдепутатската листа на коалиция „БСП за България“. Заместник-кметът Катя Петрова даде отчет за това, което сме направили за година и три месеца откакто работим като административен екип. Сигурността е най-важна за нас, за това до юни тази година 80% от системата за видеонаблюдение, която изграждаме, ще бъде включена към полицията в града. Това, което имаме като приоритети като кметско ръководство, са работа и спорт. За клуба по борба купихме няколко тепиха, вече храним децата от хандбалния отбор, имаме добър футболен отбор, има клубове по шах и спортен бридж. Купихме и малък автобус, който ползват и спортисти, и пенсионери, и самодейци, отчете кметът Румен Петров и заяви, че всички от Стражица ще разчитат на сплотения отбор на коалиция „БСП за България“ в следващото Народно събрание.

Тук съм, защото мен ме свързва едно дългогодишно приятелство с една дама, с една голяма жена, която е кандидат за депутат от вашия район. Това е Весела Лечева. Вие имате късмет. Лично аз подкрепям най-истинските, най-стойностните хора, които трябва да бъдат в Народното събрание. Точно такива хора трябва да са там, за да има кой да ни чува и нас. Пожелавам й успех и на 26 март мисля, че имате шанс да подкрепите най-доброто – един качествен и стойностен човек, каквато е Весела Лечева, както и цялата листа, която води. Защото само така ще се оправи България, когато хубави и добри хора бъдат там. С тези думи известната певица Николина Чакърдъкова даде своята подкрепа на листата на коалиция „БСП за България“ и лично на нейния водач Весела Лечева в IV МИР Велико Търново, по чиято покана Николина Чакърдъкова и нейните танцьори накараха всички присъстващи в залата да попеят и да потанцуват с любимите си български народни песни и хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *