154 четения

Елена Чамуркова, кандидат за народен представител в листата на „Нова република“: За журналистката, която разкри схема за търговия с гласове, политиката е кауза, а не самоцел

ЕЛЕНА ЧАМУРКОВА СЕ ПРОЧУ СЪС СМЕЛОСТТА СИ ПРЕДИ ДВЕ ГОДИНИ, когато улови търговци на гласове и те бяха осъдени на затвор. Младата и амбициозна журналистка бе кандидат за общински съветник, когато получи оферта във Фейсбук за сделка, чрез която да влезе в местната власт. Вместо да използва поканата или да не й обърне внимание и да си гледа кампанията, тя алармира МВР и бандитите бяха арестувани на място при екшън операция във Велико Търново. После Елена бе похвалена от полицията и прокуратурата, които обявиха, че това е единственият подобен случай не само в нашата област. Така политическият репортер на „Борба“ и докторант по политология във ВТУ в момента доказа, че е човек с позиция и не търпи неправдите. И още – може да се бори с тях въпреки риска за семейството и за себе си.

ЗА МЕЧТАТА ДА ЖИВЕЕШ В ДЪРЖАВА БЕЗ ВРЪЗКИ

ЗА ТЕЗИ ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЕЛЕНА ОТНОВО Е едно от най-интересните лица от изборните листи. Участва като кандидат на „Нова република“, но скромно казва, че не вярва да стане депутат. Защото за нея политиката е кауза, а не самоцел заради кариера и пари. Според нея равнодушен човек не може да бъде нито журналист, нито кандидат за Народното събрание или за обществен пост.

„Аз вкарвам емоция във всичко, но с годините се старая освен това да вкарвам и рационалност. Детската ми мечта никога не е била да се занимавам с политика отблизо. Детската ми мечта обаче бе да живея в спокойна и уредена държава, където няма връзки и законите са еднакви за всички. Искам моята държава да дава шанс на хората според това, което могат – колко са учили, колко са и

Семейство Чамуркови на едно от пътешествията си.
Семейство Чамуркови на едно от пътешествията си.

м възможностите. За съжаление, пораснах с тая детска мечта и съм напът може би и да остарея с нея. Но не искам децата ми също да пораснат и да остареят с такава простичка мечта“, казва кандидатът за депутат от „Нова република“ Елена Чамуркова. Тя подчертава, че точно такива са идеите на тази партия и на хората в нея, в чиито думи тя се заслушала и й харесали – Радан Кънев, Трайчо Трайков, Мартин Димитров. Тя преоткрила своите мисли в посланията на тия хора. Освен това е член на националното ръководство на женския клуб на ДСБ, където основният приоритет е борбата с хазарта, защото той руши семейството.

Всички реклами по телевизията и продажбата на билетчета за лотарии създават илюзията, че децата могат да успеят в живота с късмет, а не с труд и това за Елена е промиване на мозъци, което трябва да спре със закон. „Ние сме против това и може в политическия спектър да сме черните овце, но ще се борим против хазарта“, заявява още 43-годишната дама. Другата смела идея на „Нова република“ е 50% от местните данъци да остават в общините и хората да знаят за какво се харчат.

ПРАВИ ВСИЧКО, В КОЕТО УЧАСТВА, ЗАРАДИ СЕМЕЙСТВОТО, без което всъщност не би могла да се включи в политиката активно. Съпругът й Веселин Чамурков, който е известен търновски бизнесмен, застава зад нея, но леко я приземява. И се шегува, че лично ще направи партия на пострадалите от партии. Така иронизира всички партии на прехода, които се упражняват върху народа. Близнаците Веско и Слави, които са в първи клас, са активни малки хора, които вече са шампиони по шах. Цялата фамилия обича заедно да пътешества през свободното си време и така опознава непознатото. Заради това щастие Елена Чамуркова участва в политиката и прави това, което може, за да има реална промяна.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!