5 четения

Еленски ученици със сертификати от изпит на „Майкрософт“

Единадесет ученици от девети и дванадесети клас на СУ „Иван Н. Момчилов“ се сертифицираха като Microsoft Office Specialist на Word, Excel и PowerPoint 2016. Най-добре се представи Димитър Чомпов от XII клас, който получи 908 от общо 1000 точки.

Възпитаниците на еленското училище са първите, които се явиха на изпита в новия сертификационен център на Старопрестолна професионална гимназия по икономика във Велико Търново. Досега подобни изпити за всички ученици от областта се провеждаха в София.

Обучението на еленските ученици се извършва от учителите по информационни технологии в СУ „Иван Н. Момчилов“ в извънкласните дейности по проекта „Твоят час“. Учебните материали и сертификацията са част от проекта „Кариера в информационните технологии“ и са предоставени от Сдружението на възпитаниците на Стопанския факултет на Софийския университет по програма Microsoft YouthSpark.

Единадесетте ученици успешно защитиха своите знания и вече очакват следващите предизвикателства. Продължава подготовката на още 20 възпитаници на еленското СУ в клубовете по Word, Excel и PowerPoint 2016. Те ще имат възможност да се сертифицират по-късно през годината.

Мария СИМЕОНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!