59 четения

Инж. Клавдия Ганчева, кандидат за народен представител в листата на ГЕРБ: „Инвестираме в пътища от третокласна и четвъртокласна мрежа, за да спрем обезлюдяването на селата“

ТРОТОАРИТЕ, УЛИЦИТЕ, ЧИТАЛИЩАТА, НЕРЕГЛАМЕНТИРАНИ СМЕТИЩА, СИГУРНОСТТА, това са част от проблемите, които жителите на община Горна Оряховица споделят пред инж. Клавдия Ганчева, която е четвърта в листата на ГЕРБ. Вече три седмици тя обикаля всяко населено място в общината, откликвайки на всяка покана в пенсионерски клуб и читалище, изложбена зала и квартал. Успяла е да се срещне с хиляди жители на община Горна Оряховица, но въпреки това миналия ден седна пред компютъра и с часове разговаря в страницата си във Фейсбук с избирателите си.

„Те очакват от мен да им разкажа не само за новата управленска програма на ГЕРБ, но и да им кажа какво досега сме направили за тях и какво не сме, и най-вече, защо не сме успели“, казва инж. Клавдия Ганчева, която бе депутат от Горна Оряховица в 43-ото Народно събрание.

Клавдия Ганчева е категорична, че няма малки и големи проблеми, не степенува и не сравнява. Готова е да изслуша всекиго и често приема за лична кауза проблемите на хората. Признава, че е насъбрала две шепи мартеници от посещенията си в пенсионерски клубове в началото на кампанията, както и много теми за работа като депутат в следващия парламент.

„Младите хора напускат малките населени места и търсят щастието си в големите градове. Това се оказа най-голямата болка на жителите в село Крушето. Това е емблематично село за общината, с дълга история и останки от антични храмове. Там говорихме за инфраструктурата, която е сред приоритетите на ГЕРБ. Тя е и една от причините за обезлюдяването на малките населени места“, казва инж. Ганчева и допълва, че не случайно правителството на ГЕРБ не спира да инвестира в пътища от третокласна и четвъртокласна пътна мрежа, като по този начин се цели да бъдат привлечени български и чуждестранни инвеститори. Самата тя е успяла да осигури 2 милиона лева за подобрение и ремонт на пътища. А при последното си посещение в селото е поела ангажимент да помогне за закупуването на техника за поддръжката на зелените площи.

Хората в Крушето са поискали жп гарата да бъде обновена, защото железницата е основното им превозно средство. Мостът в населеното място има нужда от ремонт и това трябва да се случи, защото той е връзката с обработваемите земи и гората. „Жителите на Крушето искат да си направят празник на баницата по подобие на многото други празници, които вече са факт в останалите населени места. Лично аз ще съдействам този празник да стане реалност и да се превърне в традиция“, категорична е инж. Ганчева.

„Политиката ни предвижда програма за социални асистенти и в селата, където живеят все повече самотни възрастни хора, които трудно се грижат за себе си. Ще има и повече полицаи, които да бдят за сигурността и така да се противопоставим на битовата престъпност“, казва кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ. Тя не спира да говори и за това колко важно е децата ни да бъдат образовани, презентира идеята на ГЕРБ за подкрепата на тридетния семеен модел, както и идеята за това социалните помощи да бъдат пряко обвързани с образователната система. „Ако детето не посещава училище, няма да има социални помощи. Убедена съм, че така още стотици деца ще тръгнат на училище, а това е важно, защото единствено образованата нация може да просперира“, споделя инж. Ганчева.

ПЪРВОТО КИЛИЙНО УЧИЛИЩЕ В ЦЪРКВАТА „СВ. ГЕОРГИ“ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА ОТДАВНА Е ЛИЧНА КАУЗА НА ИНЖ. КЛАВДИЯ ГАНЧЕВА. Тя не пропуска да отиде до храма всеки път, когато си е в Горна Оряховица. Килийното училище беше спирка и в тази й предизборна обиколка. „Хората настояват това училище да бъде реставрирано и обновено. Община Горна Оряховица два пъти вече подава документи за средства по фонд „Бедствия и аварии” с тази цел. Ако хората ми гласуват отново доверие, ще се постарая техните желания и глас да бъдат чути и изпълнени. Не се отказвам от тази си кауза“, заявява Клавдия Ганчева, която има личен принос и за изграждането на детска площадка в с. Правда, а сега е поела ангажимент такава да има и в кв. „Калтинец“ в Горна Оряховица.

В предишния си мандат като депутат тя е съдействала за изграждането на система за видеонаблюдение в селото, за почистването на каналите, които наводняват къщите. Сега хората в Правда са поискали от нея помощ да имат отново сигнал от кабелното радио на Горна Оряховица. „Но най-наболяла тема за тях се оказа нерегламентираното сметище до блатото, което загрозява облика на селото и природата. Общината е запозната с проблема и вече отдели средства от бюджета за почистване на поляната. Ще бъдат закупени и храсторези, с които да се поддържат зелените площи“, споделя инж. Ганчева и не крие благодарността си към жителите на село Правда, които са признали, че се гордеят с това, че тя им е съгражданка и съдейства за икономическия растеж на региона.

ОЩЕ ЕДНА СРЕЩА ЩЕ ПОМНИ ДЪЛГО ИНЖ. КЛАВДИЯ ГАНЧЕВА – СЪС САМОДЕЙЦИТЕ ОТ ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Срещата е била в Художествена галерия „Недялко Каранешев”, където бъдещият народен представител е разговаряла с хората, които съхраняват и продължават традициите на българската духовност и култура. „В началото на срещата всички имахме възможност да направим своеобразна разходка в едно българско читалище. Наш гид беше заместник-кметът Йорданка Кушева, която с помощта на словото ни преведе през библиотеката, театралния салон, срещна ни с музиканти, певци и танцьори. Беше вълнуващо и зареждащо”, признава инж. Клавдия Ганчева. Тя съдейства сградите на бившите военни поделения да бъдат предоставени на община Горна Оряховица.

През последните две години народният представител работи активно и над въпроса с концесията на летището в Горна Оряховица и тя вече е факт. Концесията е важна, защото води до разкриването на работни места и привличането на чуждестранни инвестиции.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!