66 четения

Мирослав Трифонов – кандидат за народен представител от коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“: „От всички на терена на тази кампания ние единствени работим против интересите на БСП“

Роден на 9.09.1966 г. Коренът му е от Никюп. Завършва музикалната гимназия в Русе със специалност „Тромпет“, както и „Застраховане“ в Свищовската академия „Д. Ценов“. Регионален директор на „Армеец“ с юрисдикция за 7 области. Член на СДС от 1990 г.

  • Г-н Трифонов, кампанията за тези парламентарни избори вече е към края си. Как бихте я анализирали?
  • Кампанията е вяла и „лозунгарска“, подплатена с лош пиар и голяма отдалеченост на доста от кандидатите от хората. Това е белег за изчерпаност, поне според мен. Виждаме, че доста формации залагат на това да се „изливат“ отвсякъде, но това едва ли им носи позитив. Както се казва – „всеки се излага според възможностите си“. Самите гласоподаватели пък са обезверени от това 30 години да не се случва нищо, което да покрива очакванията им, както и да слушат откровени лъжи.

ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЕДНА ИНТЕРЕСНА ОСОБЕНОСТ НА ТЕЗИ ИЗБОРИ – НИТО ЕДНА ПАРТИЯ НЕ ОБЯВЯВА КОНКРЕТНИ ЦЕЛИ, НЕ ПОКАЗВА УПРАВЛЕНСКА ПРОГРАМА И НЕ ВОДИ ДЕБАТ ПО НЕЯ, а се разчита на чисто маркетингови обещания на принципа на „нищоговоренето“ и лозунги за повишаване на заплати и пенсии, които са традиционна „стръв“ с доста краткосрочен ефект. Именно тук е и разминаването на политиците и хората, защото последните осъзнават, че държавата е на автопилот от началото на века.

  • Но блокът също бе част от управлението на тази държава?
  • Да, така е, но ние по-скоро подкрепяхме ГЕРБ и смятам, че успяхме да постигнем доста положителни неща и да реализираме така нужни и същевременно болезнени реформи. Част от тях бе това например да се опълчиш на Русия, което направи военният министър Ненчев и още понася ефекта от това, което малцина са правили.
  • Коя партия считате за основен опонент?
  • АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ СА НИ ОПОНЕНТИ. С някои имаме огромни различия – с БСП например. С други имаме сходства, изтъквам ГЕРБ. За допирните ни точки помага и фактът, че доста хора от СДС и ДСБ, както и такива с десни убеждения, са при тях. За себе си мога да кажа, че съм член на СДС от зората на демокрацията и, за добро или лошо, съм останал, но конюнктурата в момента е такава, че политиката се прави на коалиционен принцип. До 2004 година всички бяхме СДС, после се разделихме и ДСБ тръгна по свой път. Явяването им сами показа, че той е грешен. Обществените очаквания са СДС и ДСБ да са заедно, но десният избирател се умори да се надява на това. Това доведе до оттеглянето на доста симпатизанти или преливането им към ГЕРБ. Но ние сами сме си виновни за това, защото вместо да обръщаме внимание на опонентите си, се занимаваме със самите себе си. Последният пример е „Нова република“, които бях част от коалицията, а сега кампанията им минава да ни спрягат, анализират (умишлено не използвам други епитети) и обсипват с „приятелски огън“. От нас няма една лоша дума за тях, но и те самите осъзнават, че този техен проект е обречен и няма да минат не само 4%, но и 1% дори трудно. Непонятно ми е защо се упражняват върху нас, след като след тези избори ще сме пак заедно и това е техният път. При последните избори бяхме трета политическа сила заедно, докато сега ще сме сигурно пета заради тях! Но разприте ни са като семейните свади – винаги по-умният партньор премълчава. Това е поведението ни.
  • Лансирахте предложението за спиране на длъжността кметски наместник и избирането на абсолютно всички местни управници, дори и в населените места под 350 жители.
  • Това е демократична позиция, защото досега се нарушава конституционното право на всеки да избира и да се кандидатира. Нашата теза е, че селца и махали могат да се обединят, за да достигнат поне 100 жители и да си изберат кмет както останалите хора в тази страна. Кметът е нещо много важно за местното самоуправление. Сега им назначават най-често „парашутисти“ или партийни кадри, които не се приемат от местните и ги лишаваме от правото им да избират. Помислете как ще се почувствате вие, ако например кметът на В. Търново трябва да се назначи, а не да можем да си го изберем демократично?
  • Как виждате бъдещо управление ГЕРБ – БСП например?
  • „Реформаторският блок“ сме коректив на ГЕРБ, а партньор – в Европейската народна партия. Десноцентристкото управление с патриотичен оттенък даде добри резултати. Коалиция ГЕРБ – БСП би било катастрофа за страната. Трябва ни силно дясно представителство и РБ мобилизира подкрепа. Ние единствени работим против интересите на БСП от всички на терена на тази кампания.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!