202 четения

Николай Илчев – отличникът бунтар с група „Хаос“, чийто син избра България пред Америка

МАЛЦИНА ЗНАЯТ, ЧЕ АДВОКАТ НИКОЛАЙ ИЛЧЕВ, ЗАМ.-ШЕФ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ ВЪВ В. ТЪРНОВО, областен лидер на ПП АБВ и кандидат за парламента в тези предсрочни избори, е музикант и бунтар. Със сериозния си външен вид той подлъгва хората, но всъщност е широкоскроен, земен и много обикновен търновец, който иска да прави добро. Като всеки успял адвокат, е речовит, защото от това си вади хляба, но като политик оставя хората да му говорят. Така научава повече и доказва написаното в страницата си във Фейсбук, че клиентите са неговият работодател. Защо мъж на 48 г. като него, успешен адвокат в родния си град, иска да влезе в парламента? Той самият казва, че много хора го питат същото, а той им казва, че го прави за тях.

Фамилия Илчеви
Фамилия Илчеви

ПРАВИ ГО И ЗА СЕМЕЙСТВОТО СИ, ЗАЩОТО ГОЛЕМИЯТ МУ СИН ИЛЧО се е завърнал във Велико Търново, след като няколко пъти е бил в Америка и всичките му приятели останали там. 27-годишният младеж е икономист и сега учи право, тренирал е хокей на ледената пързалка, преди да бъде унищожена. После Илчо се захванал с футбола и стигнал до мъжкия отбор на „Етър“. Малкият Александър, който е в 7-ми клас и знаменосец на училището си „Бачо Киро“, пък има уникална памет и е подвижна енциклопедия и мечтата му е да се занимава с езици. Съпругата му Галя е икономист финансист. Николай Илчев се гордее със своето семейство, но не казва, че животът е лесен и заради това участва в тези избори от коалиция „АБВ – Движение 21“.

|Боли го, че младите си тръгват от Велико Търново и не се връщат тук, защото няма работа и обявите за откритите работни места са мит.

„Във В. Търново има сграден фонд, влагат се инвестиции, но въпреки това младите са в безпътица, а първият дъжд измива бетона и асфалта веднага след като е положен, вижте състоянието на „реновираната“ инфраструктура“, казва зам.-шефът на местния парламент, който 6 г. е общински съветник и председател на комисията за борба с корупцията, но за хората тази структура е нещо като местният общински омбудсман.

ЗА РАЗЛИКА ОТ БАЩА СИ, И ДВАМАТА МУ СИНОВЕ НЕ СА ИЗКУШЕНИ ОТ МУЗИКАТА. За сметка на това Николай Илчев е имал група още като ученик в радиотехникума, която се казвала „Хаос“, а той бил китаристът. Свирели парчета „упадъчна западна музика“ и си навличали гнева на определени учители. Днешният адвокат обаче казва за това време от живота си, че бил отличник и бунтар, но не съжалява за нищо. Почти през целия ден активистът прекарвал в

Мъжът с китарата е сериозен адвокат и общественик
Мъжът с китарата е сериозен адвокат и общественик

пионерския дом с бенда и на репетиции в „Българче“, където 11 г. е бил тамбурист. Тази дарба не се забравя и Николай Илчев е свирил с Мария Илиева, Дани Милев наскоро, дори и с най-добрия български джаз пианист и композитор маестро Живко Петров, на когото е кум.

СЛЕД РАЗКАЗА ЗА ТАКЪВ ЖИВОТ, ИЗПЪЛНЕН С ЕМОЦИИ, ПИТАМЕ НИКОЛАЙ ИЛЧЕВ защо хората да гласуват за него да бъде народен представител. Той казва, защото съм тук и никъде няма да ходя, мога да съм истински великотърновски народен представител, лобист и радетел за нашия край. С малки изключения точно такова активно представителство липсвало на великотърновци.

Защо избирателите да си дадат вота точно за тази нова коалиция? „Защото ние наистина имаме намерение да променим обществените отношения в страната, които най-сетне да станат олицетворение на компетентност, грамотност, култура и възпитание. Ние сме против тоталното опростачване на политическия сленг, което се пренесе и в обществените отношения дори, казва още Николай Илчев, който е и в Изпълнителното бюро на АБВ. Той припомня, че участниците в коалицията са с много сериозен личен опит и тежък авторитет, влязоха и млади хора, които са с много солидни качества и точно те са носители на промяната, за която говорят всички в пъстрия политически спектър.

Нели СУКОВА

Сн. личен архив

Един коментар за “Николай Илчев – отличникът бунтар с група „Хаос“, чийто син избра България пред Америка

  • 17.03.2017 в 18:44
    Permalink

    Голямо напъване , в оня строй учи за военен после е престижно да си адвокат , сега пък депутат – все пак ти желая успех .

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!