8 четения

„ОТКЪДЕ ДОЙДОХА БЕБЕТАТА?“ (спектакъл на ДКТ – Русе)

Куклен театър ВЕСЕЛ на 18 март от 11.00 в читалище „Искра“ представя:

„ОТКЪДЕ ДОЙДОХА БЕБЕТАТА?“
(спектакъл на ДКТ – Русе)

Автор: Теодора Попова
Режисьор: Тодор Вълов
Сценография и кукли: Стефка Кювлиева
Музика: Елена Методиева

Участват: Петя Венелинова, Силвия Михайлова, Теменуга Хараланова, Иван Кордов и Любен Русенски

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 18 март от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, отново ще гостуват театралите от Държавен куклен театър – Русе. „Откъде дойдоха бебетата? е най-новото заглавие в репертоара на русенските кукленици. Автор на текста на хитовия спектакъл е Теодора Попова-Лазарова.

Постановката е дело на Тодор Вълов, сценографията и куклите – на Стефка Кювлиева, а музиката – на Елена Методиева. В спектакъла участват чаровните актьори от трупата на OTKYDE DOJDOHA BEBETATA (7) - Copyтеатъра Петя Венелинова, Силвия Михайлова, Теменуга Хараланова, Иван Кордов и Любен Русенски. След успешната премиера на „Откъде дойдоха бебетата?“, театралите печелят все повече почитатели.

Идва момент, в който децата започват да проявяват любопитство към бебетата. Обикновено това се случва, когато в семейството е на път да дойде ново бебе и всички възрастни говорят за това. Въпросите на децата относно бебетата са различни, а понякога и изненадващи. От една страна, те искат да знаят откъде идват бебетата по принцип. От друга, вече съвсем конкретно, им се ще да разберат откъде са дошли самите те. Това са два различни въпроса с два различни отговора. Единият отговор съдържа неповторимата история на личното им раждане, а другият им дава най-обща представа как се раждат човешките същества. И двата са ценни. Първият свързва детето със собствената му житейска история. Вторият го свързва с всички други деца. Той ни припомня, че разликите са важно нещо и не бива да бъдат заличавани – но споделената ни човешка природа също е нещо хубаво.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

ТЕАТЪР ВЕСЕЛ (Велико Търново)

0887 790 549 / 062 603 141

FACEBOOK – http://www.facebook.com/pages/%D0%A2%D0%95%D0%90%D0%A2%D0%AA%D0%A0-%D0%92%D0%95%D0%A1%D0%95%D0%9B-VESSEL-THEATRE/107703952640216

SITE – www.vesseltheatre.com

Един коментар за “„ОТКЪДЕ ДОЙДОХА БЕБЕТАТА?“ (спектакъл на ДКТ – Русе)

  • 14.03.2017 в 10:27
    Permalink

    Не е лошо постановки като тази, която вероятно ще е от голяма полза, да се поставят по-често. За жалост, ние няма да можем да посетим тази и се надявам да я видим в друг момент.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!