6 четения

Произведенията на изкуството и книгите правят най-голямо впечатление на посетителите в дома

Повечето хора се притесняват много от изненадващи посетители, най-вече заради бъркотията в дома си. Всички обръщат внимание на купчината
неизпрани дрехи, но не само тя прави впечатление, показа анкета на сайт за вътрешен дизайн, цитиран от в. „Дейли мейл“.
Първото нещо, на което обръщат внимание посетителите, е какво има по стените. Вкусът към изкуството разкрива много за домакина, както и лавиците с книги.
Голямо впечатление прави и светлината в дома. Някои хора не обръщат внимание на осветителната тела и мебелите, но когато в помещението влиза много естествена светлина, то винаги изглежда уютно. Много хора се стряскат от рязката изкуствена светлина, като от голям телевизионен екран.
Повечето анкетирани от сайта за вътрешен дизайн My Domaine признават, че често пренареждат мислено мебелите на домакините или коригират мястото на картините по стените.
На четвърто място е миризмата. Съветът, ако чакате посещение на купувачи за къщата си, да сложите нещо вкусно да се пече във фурната, е съвсем правилен. Повечето гости реагират положително на миризмата на луксозна свещ или дифузер. Те обаче улавят и неприятните миризми.
Чак след това идва разхвърляното помещение. За някои това е шок, защото противоречи на собствената им подреденост. Други обаче се успокояват, че е нормално собствените им домове да са такива.
Добро впечатление правят и растенията, но трябва да са поддържани. Ярките стени също се набиват в очите на посетителите, особено червените. Повечето хора предпочитат меките и неутрални цветове.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!