Стоян Манчев, кандидат за народен представител в листата на „БСП за България“: „Хората ни вярват, че можем да постигнем промяна, наша отговорност е да не ги предаваме”

В хода на предизборната кампания земеделският производител Стоян Манчев се среща с много хора, които споделиха с него както проблемите си, така и очакванията си за развитието на страната. Стоян е силно впeчатлен от разговорите си с възрастните хора по селата, които споделят с кандидатите за депутати своите мъки. „Те са откровени, говорят за проблемите си и вярват на нас, младите, че можем да променим статуквото. Виждат перспектива в нас, наша отговорност е да не ги предаваме”, обяснява Стоян Манчев. Въпреки натовареното си ежедневие Стоян успява да се срещне с хора от различни населени места. Извън официалните събития ежедневно общува с десетки млади хора, негови колеги и приятели, като се опитва да ги убеди, че коалиция „БСП за България” може да постигне промяната, за която всички мечтаем. „След като БСП успя да се промени през последната година, защо да не повярваме, че може да промени и страната? Всичко зависи от нас, младите. Първо, трябва да знаем колко е важно всеки един от нас да гласува, второ, след като минат изборите, трябва да търсим отговорност от нашите избраници. Ние, от коалиция „БСП за България”, като кандидати за депутати знаем, че трябва да работим за хората”, казва още Стоян Манчев, който е представител на коалиционния партньор на БСП – Земеделски съюз „Александър Стамболийски”.

Основното, което вълнува хората днес, е социалната политика на държавата, насочена към младите български семейства и възрастните хора. За да има средства обаче за подпомагане на тези групи от хора, е необходимо страната да има стабилна икономика и добре развит малък и среден бизнес. „Всички знаят, че е така, ако няма бизнес, ако няма производсто, няма да има и пари за пенсии и социални помощи, всичко е свързано”, казва Стоян Манчев. „За нашата коалиция е важно да приложим активна държавна политика за подкрепа на българските производители, да търсим нови източници на финансиране на малките и средните предприятия. Така ние ще постигнем ускорен икономически растеж. Всичко това е заложено в платформата ни”, обяснява младият земеделски производител.

Според него е наложително е да има таван за субсидиите за земеделски производители, за да може средствата да се разпределят между по-малките стопанства. „В момента субсиите са концентирани само в големите производители, а това пречи както на бизнеса, така и на малките населени места, които могат да се развиват чрез земеделие. Освен това БСП е готова със закон за храните, който ще стимулира българското производство. Големите търговски вериги ще бъдат задължавани да продават български продукти, така ще има пазар за производителите, а клиентите ще имат достъп до качествени нашенски продукти”, обяснява Стоян Манчев. Според него в платформата на БСП има много идеи за стимулиране на българските производители, което е изключително важно за страната ни. „Време е да се обърне внимание на малките стопанства в малките населени места, защото те могат да разкриват нови работни места, както и да допринасят за развитието на сектор „Земеделие”. Скъсяването на разстоянието между производител и клиент ще е от полза не само за производителите, а и за всички хора, на които им е омръзнало да си купуват плодове и зеленчуци с лошо качество.”

„От срещите, които проведох през кампанията, ми стана ясно, че всички искат промяна. Най-важното, което аз споделям с хората, е моята мечта детето ми да остане да живее в България, за да може да радва мен и майка си, както и всички баби и дядовци. Това е основното, за което днес трябва да се борим – да задържим децата си в България, а това може да стане, като създадем по-добри условия за образование и реализация, защото в момента младите не вярват, че могат да имат успешно бъдеще в България. Аз вярвам, че това може да се промени”, твърди Стоян Манчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *