27 четения

Бойко Борисов: „ГЕРБ се противопоставя на омразата и разделението, трябва да сме по-обединени от всякога“

„На 26 март не е важно само да победим, а да победим така, че после да имаме силата да отстояваме това, което искаме да правим“, заяви във Велико Търново лидерът на партията

„ДНЕС ТРЯБВА ДА СМЕ ПО-ОБЕДИНЕНИ КАТО НАЦИЯ ОТ ВСЯКОГА, ЗАЩОТО АТАКИТЕ, КОИТО ЗАПЛАШВАТ БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА, НЕ СА ИЗМИСЛИЦА. Всички виждат какво се случва в Македония, Гърция, Турция и Румъния, в Крим и в Косово. Опонентите ни водят ожесточена кампания, обиждат и заклеймяват, казват думи, които после трудно се забравят. ГЕРБ се противопоставя на омразата и разделението, защото обществото се нуждае от единение и ние, политиците, им го дължим“. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов във Велико Търново. Вчера той и бившият вицепремиер и министър на европейските фондове Томислав Дончев се срещнаха с великотърновската общественост. Залата на МДТ „Константин Кисимов“ беше препълнена, а търновци посрещнаха Борисов на крака и с бурни овации.

Boiko Borisov 2„България като външна граница на ЕС ще бъде най-уязвима, ако се задълбочи конфликтът между Турция и Европа. Затова страната ни трябва да продължи добрия тон, за да може бежанците да бъдат задържани на територията на Турция, а Европа да продължи да подпомага България финансово с плащане на разходите. Войната трябва да спре, за да се приберат всички мигранти по домовете си”, каза още Борисов и припомни на опонентите на ГЕРБ, които твърдят, че са патриоти, стихове на Ботев. „Вечер в кръчмата са силни в словата си, а на сутринта разбират за какво става въпрос. Получава се така, че никой не иска да управлява реално, защото е по-удобно е да бъдеш в опозиция”, каза още лидерът на ГЕРБ.

„ЧЕСТ МУ ПРАВИ НА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ, ЧЕ ПРЕД НЕМСКИЯ БИЗНЕС В ГЕРМАНИЯ КАЗА – ДА, БЪЛГАРИЯ Е СТАБИЛНА, С 3,8% РЪСТ НА ИКОНОМИКАТА, С НУЛЕВА ИНФЛАЦИЯ, СЪС 7% БЕЗРАБОТИЦА, С 14 МЛРД. ФИСКАЛЕН РЕЗЕРВ. Колежката Корнелия Нинова казва: „Те разсипаха България!“. Е, като е така, защо президентът не каже в Германия – не идвайте, че България е много зле“, каза в емоционалното си изказване бившият премиер и допълни, че правителството му е оставило в бюджета 860 млн. лева излишък само за януари. Годишно за увеличение на учителските заплати са нужни 350 млн. лева, което значи, че само от излишъка за един месец имаме осигурено увеличение за две години. „Хайде към тези 14 млрд. лв. излишък, ако прибавим още 6,3 млрд., които вие, българските граждани, наричайки се най-бедните в Европа, бяхте принудени заради грешни гласувания в последните години за СДС и БСП да плащате. Как няма да сте бедни, като платихте 6,2 млрд., които заминаха в посока Вашингтон и Москва? 3,7 млрд. в първия месец платихме за КТБ, която падна при управлението на БСП и Орешарски“, заяви лидерът на ГЕРБ.

17106210_1645680768781856_653920929_oПовече от час Бойко Борисов разговаря с търновци за постигнатото от правителствата на ГЕРБ и след това покани областния председател на партията и кмет на Велико Търново Даниел Панов да отчете направеното по времето на ГЕРБ.

„Над 33 млн. лв. са дадени само на общините за този период. Безработицата в областта от 11,2% по времето на кабинета „Орешарски“ падна на 5,4%, а в момента безработицата в града е под 2%. По времето на Орешарски нашата администрация е издала 381 разрешителни за строеж, а през последните две години – 891, а именно разрешителните за строеж показват каква е икономическата ситуация в една община“, каза Даниел Панов и допълни още, че по времето на кабинетите на Борисов са ремонтирани проходът Елена – Твърдица, Дъговият мост, работи вече депото за битови отпадъци, което обслужва шест общини, ремонтирани са стадионите във Велико Търново и Горна Оряховица, в старата столица е изградена нова спортна зала. Отново приема ученици Спортното училище, разкрит беше и филиалът на Медицинския университет – Варна. 40 жилищни блока са санирани вече в областта, а за още над 150 са подадените заявления. „Летището в Горна Оряховица има концесионер и до края на 2017 г. ще започнат карго полетите, а догодина се надяваме да се ползва от нискотарифни авиокомпании“, каза още инж. Панов и припомни, че благодарение на финансовата помощ от 1,5 млн. лв., отпусната пак от кабинета „Борисов“, Великотърновският университет е оцелял и вече се стабилизира финансово. Директорът на театъра Васил Вълчев допълни, че артистите имат нова музикална уредба благодарение на заплатеното от правителството ДДС на дарението от Япония. Това е най-съвременната музикална уредба в страната и струва 900 000 лева.

„И СЕГА ИДВА ЕДИН МНОГО ВАЖЕН ВЪПРОС – ЗАЩО, СЛЕД КАТО ТОЛКОВА МНОГО НЕЩА СА НАПРАВЕНИ, БСП СА ТОЛКОВА БЛИЗО ДО НАС ПО РЕЗУЛТАТ? Явно ние някъде бъркаме, явно не е достатъчно това, което сме направили. Затова сега ще ви кажа какво ще надграждаме.

Започвам от магистрала „Хемус“ и мисля, че няма съмнение във важността на този проект. Продължавам с пътя В. Търново – Русе, с тунела под Шипка, който вече почваме да копаем. Всички тези пътища и магистрала „Хемус“ ще направят Северна България друга България“, заяви Борисов. И допълни, че в управленската програма на ГЕРБ е заложен 10% плосък данък, който е най-доброто за бизнеса. Благодарение на европейски пари бабите и дядовците, които гледат внуци, ще могат да вземат по 500 лв., за да се грижат за децата, докато родителите им работят.

„В България има повече от 300 000 семейства с репродуктивни проблеми. Досега отделяхме по 15 млн. лв. за три опита инвитро, но вече няма да ограничаваме опитите. Колкото шанса са необходими, държавата ще ги покрие“, каза още лидерът на ГЕРБ и заяви категорично, че ГЕРБ е единствената партия, която не е правила коалиция с ДПС, и това ще остане така.

„Затова на 26-и не е важно само да победим, а да победим така, че после, когато започнем да съставяме правителство, да имаме силата да отстояваме това, което искаме да правим“, каза още Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!