7 четения

Времето на 21 март, вторник: За празника на града слънце и приятни пролетни температури, до края на седмицата остава топло за сезона

През нощта ще има незначителна облачност. Ще духа слаб вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 4 и 7 гр. За района на В. Търново се очаква минимална температура около 5 гр. През деня ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 17 и 20, за В. Търново около 20 гр. Атмосферното налягане бавно ще се повишава. Над западните и централните части на Стара планина ще има незначителна до променлива облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг- югоизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 9 – 10. На 2000 м максималните температури ще бъдат около 5. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 27.2 гр. през 1957 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 7.0 през 1956 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 19 минути и ще залезе в 18 часа и 31 минути. Фаза на Луната: седем денонощия преди новолуние.

В сряда се очаква време с незначителна облачност до ясно и слаб вятър от източната четвърт. От четвъртък до неделя ще има променлива облачност. В четвъртък и петък ще духа слаб вятър от източната четвърт. В събота и неделя вятърът ще бъде умерен от изток. В понеделник се очаква време с незначителна облачност до ясно и слаб вятър от изток. До събота ще се задържи топло за сезона. Слабо захлаждане се очаква в края на периода – неделя и понеделник. Минималните температури от вторник до събота ще бъдат между 6 и 9 гр. Максималните ще бъдат около 16 – 21. В неделя и понеделник минималните температури ще бъдат между 2 и 5. Максималните ще бъдат около 12 – 15. Над западните и централните части на Стара планина през целия период ще преобладава време с незначителна до променлива облачност. От вторник до петък ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. В събота и неделя вятърът ще се усили и ще бъде умерен до силен от югоизток. В понеделник ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималната температура на 1200 м от вторник до петък ще бъде около 9 – 10 гр. В събота и неделя температурата ще се понижи до 2 – 4. В понеделник максималната температура на 1200 м ще бъде около 5 – 6. На 2000 м температурите през целия период ще бъдат с около 5 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!