16 четения

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов: „С патриотизъм, почтеност и трудолюбие ще изправим България на крака”

ВРЕМЕ Е ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА РАЗДЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. Това заяви във Велико Търново лидерът на ВМРО и съпредседател на „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“ и ВМРО” Красимир Каракачанов. В петък той пристигна в старата столица, за да подкрепи кандидатите в листата на коалицията за Великотърновски избирателен район. Пред препълнената зала в Музикално-драматичния театър Красимир Каракачанов представи част от приоритетите на „Обединени патриоти”.

„Крайно време да се сложи край на разделението в българското общество, защото, както е казал Васил Левски, не питай дали е добър човек, а дали е добър българин. Крайно време е да измерваме политиците не от коя партия са, а първо, дали са добри българи, второ, дали са почтени, и трето – дали са работливи. Тези три качества – патриотизъм, почтенност и трудолюбие, са нещата, с които ще изправим България на крака”, заяви Красимир Каракачанов. Лидерът на ВМРО обвини системните партии, че в продължение на 27 години всяват разделение и омраза сред българите и това трябва да спре. Той подчерта, че основната ценност на „Обединени патриоти” е самият народ, който заслужава да живее достойно. Една от целите, заложени в програмата на коалицията, е минималната пенсия да е в размер на 300 лв., а всички останали да бъдат изчислени според осигурителния стаж. Това ще облекчи положението на една голяма част от българските пенсионери, от които около 1,6 млн. живеят с пенсии под 200 лв., посочи Каракачанов.

По време на срещата засегна и проблемите, свързани с намесата на Турция в предстоящите избори в България.

Karaka4anov (2)„Ние желаем добри отношения с Турция като наша съседна държава. Но това означава тя да спре да се бърка във вътрешната политика на България, да спре да финансира главното мюфтийство, да спре да използва имамите като пропагандатори на новата партия на Ердоган в България. Това означава да спре да финансира различните органзиации, които ислямизират и турцизират циганите, да спре да турцизира българските мюсюлмани в Родопите. Тогава ще имаме добри отношения”, категоричен е Красимир Каракачанов.

Той подчерта пред множеството симпатизанти, че листата на „Обединени патриоти” във Велико Търново е една от най-силните и призова кандидатите на коалицията да бъдат подкрепени с номер 17 на предстоящите избори. Каракачанов припомни, че водачът на листата доц. Милен Михов е ръководител на екипа, подготвил проектозакона за връщане на наборната военна служба и вносител на редица предложения за Закона за предучилищното и училищното образование. Определи кандидатите като достойни мъже и добри патриоти.

„Познавам една голяма част от хората в тази зала и знам, че по-голямата част от присъстващите също ме познават. Затова не се страхувам да кажа, че аз съм мажоритарният кандидат на Велико Търново, защото моите деца раснаха и раснат тук, защото аз живея тук и съм човек, свързал живота си с Велико Търново”, заяви доц. Милен Михов и призова присъстващите да гласуват мажоритарно, избирайки не партии, а личности. Водачът на листата подчерта, че България не трябва да върви наляво или надясно, а напред и нагоре, без да се отклонява от собствените си интереси и ценности.

По време на срещата бяха представени и останалите кандидати на „Обединени патриоти” за Великотърновски избирателен район. Това са Иван Димитров от „Атака“, Ивайло Атанасов – областен председател на НФСБ, Кирил Кирилов – общински председател на ВМРО в Горна Оряховица и общински съветник, Тервел Марчев – общински председател на НФСБ във Велико Търново, Йордан Грозданов – бивш заместник-кмет на Велико Търново от ВМРО, и Георги Сенгалевич – член на младежката организация на „Атака“.

Срещата на „Обединени патриоти” завърши с оперетата „Българи от старо време” като подарък към техните симпатизанти.

Весела БАЙЧЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!