12 четения

Наградиха победителите в конкурса „Аз в един вълшебен град”

МИЯ СТАНЕВА ОТ ДЕТСКА ГРАДИНА „СОНЯ“ Е ПОБЕДИТЕЛ В ТАЗГОДИШНОТО ИЗДАНИЕ НА КОНКУРСА ЗА РИСУНКИ „АЗ В ЕДИН ВЪЛШЕБЕН ГРАД”, ПОСВЕТЕН НА ПРАЗНИКА НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Мия е първа сред най-малките художници в старата столица.

При учениците от начален етап първа е Елена Николова, четвъртокласничка в СУ „Емилиян Станев“. От същото училище е и петокласничката Любослава Шиновска, която журито класира на първо място при учениците от 5-8 клас. В групата на деца със специални образователни потребности победител е Християна Петрова на 7 години, ученичка в ОУ „Д. Благоев“.

Журито даде и няколко специални награди, които отидоха при седмокласника Павел Хаджипетков от ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ за пресъздаване на автентичната архитектура на града, при шестокласничката от СУ „Емилиян Станев” Полина Иванова – за композиция, при Ростислав Христов на 4 г. от ДГ „Ален мак“ – за най-малък участник, и при Ева Захариева – за въображение. Ева е ученичка в 4 клас и посещава заниманията по рисуване в Общинския детски комплекс.

Малките автори получиха отличията си, осигурени от Община Велико Търново, на специално тържество миналата вечер, когато беше открита и изложбата с най-добрите рисунки.

Децата от вокална група „Музикална дъга” с ръководител Петя Василева и модерен балет „Динамик“ с ръководител Валентина Караиванова при Общински детски комплекс участваха в откриването на експозицията.

Конкурсът се провежда за седма поредна година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!