13 четения

Опровержение. Сградата „Полтава” няма да бъде надстроявана

Кметът Даниел Панов изиска обяснение от главния архитект Николай Малаков

Търговската сграда „Полтава” във Велико Търново, където днес работят две популярни заведения, няма да бъде надстроявана. Това заяви главният архитект на Община В. Търново Николай Малаков. Кметът на старопрестолния град Даниел Панов изиска обяснение от архитект Малаков по повод публикацията на вестник „Борба“ в брой 53/6122 от 17 март 2017 година, в която се твърди за превръщането на обекта в мол и надстрояването му.

„В Община Велико Търново този въпрос изобщо не е бил обсъждан. Публикуваната информация за обратното не е достоверна, включително, че съм я потвърждавал”, категоричен бе архитект Малаков.

Той обясни, че строителството на още етажи над настоящето ниво на сградата „Полтава” не съответства на архитектурния стил в централната и старата част на Велико Търново и няма как да бъде разрешено.

Информацията, че „Полтава” няма да бъде превръщана в мол и надстроявана, бе потвърдена и от единия от собствениците на сградата – бизнесмена Величко Минев.

7 коментара за “Опровержение. Сградата „Полтава” няма да бъде надстроявана

 • 20.03.2017 в 12:37
  Permalink

  Ето че сме имали все пак управници, браво. Защо не се правят нови квартали извън настоящите очертания на града и да се строи високо, модерно и както си желаят така наречените предприемачи, нека старата и централна част запазят автентичния си вид ( с обновен център в старото военно естествено, но в подходящ за града ни архитектурен стил ) !!!

  Отговор
 • 20.03.2017 в 12:44
  Permalink

  ….просто опипаха мнението на обществеността!Такива слухове по този начин, това целят и не е за първи път.

  Отговор
 • 20.03.2017 в 13:06
  Permalink

  Ооо слава Богу. Така съм спокойна. Благодаря на Кмета че следи и мисли за тези неща. Да бъде наказан журналиста за тази невярна и ужасна новина. Всява смут и разделение между хората и управляващите.

  Отговор
 • 20.03.2017 в 14:48
  Permalink

  Ще се наслушаме на измислици,на лъжливи коментари и манипулации,на фалшиви,платени статистики,но ние се радваме на всичко това,което се прави за града ни,което не се направи десетилетия преди това,на това,че имаме един достоен Човек за Кмет!!!“Полтава“,какъв МОЛ,та там няма място къде да спре една кола,няма паркинг за хората,които ще отидат да пазаруват от тоя МОЛ!!!Смешници!!!

  Отговор
  • 21.03.2017 в 0:17
   Permalink

   Щото пък пред хотели като „Рачев“, „Панорама“, „Киев“ и подобни има място за паркиране.
   Иначе – да – надстрояването на „Полтава“ е безумие – от бетон въздух не остана в този град!

   Отговор
 • 20.03.2017 в 17:05
  Permalink

  Дали може да се вярва на опровержението или временно приспиват бдителността на гражданите – ще покаже времето…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!