С неоново парти отбелязаха патронния си празник децата от СУ „Владимир Комаров”

С НЕОНОВО ПАРТИ ОТБЕЛЯЗАХА ПАТРОННИЯ СИ ПРАЗНИК УЧЕНИЦИТЕ ОТ СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „ВЛАДИМИР КОМАРОВ” ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Децата и учителите се забавляваха сред декор от светещи шнурове и гривни и ефектно LED осветление.

В седмицата, посветена на патронния празник, преминаха и традиционните вече конкурси на тема „Космос” за рисунка и литературна творба. Възпитаници на гимназията участваха и в обявеното от Звездния лагер в Турция състезание по следните теми: „Аз пътувам през тунел на времето”; „Моята земя след 300 години” и „Роботите – моите приятели”. Най-добри есета написаха Тереза Гердикова, Лора Неделчева и Айсун Юсменова. Седмицата в училището е започнала с изложба на фотоси от музея в Ню Йорк на космическата, морската и въздушната авиация на САЩ. Малчуганите от началното училище научиха как се хранят астронавтите и дори имаха възможността да видят космическа храна, приготвена от Института по криобиология и лиофилизация в София.

Видеопослания по случай 90-ата годишнина от рождението на Владимир Комаров са си разменили търновската гимназия и училището, което носи същото име в Москва.

Най-голямата изненада за децата обаче остава гостуването на екип от Звездния лагер в Турция, който е един от трите космически центъра в света, създаден по модел на NASA за обучение на деца и младежи от 9 до 15 години с интереси в областта на науката. Гергана Райжекова, която е координатор на Звездния лагер за България, подари на училището рекламни материали и професионален телескоп, който може да бъде използван като интерактивен метод в обучението по физика и астрономия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.