69 четения

Теодор Неделчев, кандидат за депутат от коалиция „АБВ – Движение 21“

Възпитаникът на военния университет и с две магистратури от ВТУ управлява най-голямата фризьорска кооперация „Хигиена“

Теодор Неделчев е един от съоснователите на АБВ – В. Търново, и доскоро начело на областната структура на младежката формация към партията. За политиката казва, че е повече организатор, отколкото политик, но винаги е бил ориентиран към левите партии. Избрал АБВ заради именитите личности в нея и защото смята, че е крайно време да се сложи край на двуполюсния модел на управление у нас. Точно такива хора, които могат да се опълчат, има в коалицията, чийто кандидат за парламента е успелият търновец.

Завършил НВУ „Васил Левски” с магистърска степен „Икономика на търговията”, след това има две магистратури „Публична администрация” и „Европейска интеграция” във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. Занимава се с фризьорство и организация на събития. Предприемчив и иновативен, повече от 8 години той разпространява и популяризира принципите, свързани със здравословния и природосъобразен начин на живот.

Основател на международния форум изложение „Здраве, Щастие, Красота”. Проектът сега обаче е замразен поради липса на време, казва 38-годишният търновец.

„За мен е страшно, защото по-рано биохимията беше само в пералнята, а сега е във всеки хладилник! Заради това коалиция „АБВ – Движение 21“ иска да се спре безмитният внос на храни. Настояваме за пълна забрана за засаждане на култури от ГМО и ясно обозначаване на храните, които съдържат генномодифицирани организми“. Преди години Теодор имал травма в коляното, която не минавала. Тогава започнал да се интересува от здравословно хранене, прочел Петър Дънов, Норбеков и се запалил, а болката в коляното минала. Понеже е инициативен, започнал да прави организация и да кани лектори в старата столица и изяви в страната.

Как бивш военен стана фризьор, вместо да замине на гурбет

От 1 година Теодор Неделчев е и председател на най-голямата фризьорска кооперация в областта – ТПК „Хигиена“. Носи много дини под една мишница, има и прекрасна 5-годишна дъщеря Анна-Мария. Кооперацията има 6 салона във В. Търново и в нея работят 33-ма член-кооператори. Въпреки завършващите тази специалност в старата столица салоните на „Хигиена“ търсят фризьори. Младият управител казва, че кооперацията няма дългове и стои много добре сред бизнеса, има и свежи идеи за разрастване на дейността, които вече са в ход.

Той бил на 23 г., когато останал без работа като военен, след като бил година във Военното окръжие. Тогава минала една от големите вълни на съкращения и били изгонени младите. После опитал да работи в компютърния бранш с доставка на интернет, с IT технологии. Вместо да замине на гурбет, той решил да се занимава с фризьорство. „Може би президентът трябва да ми направи паметник, защото съм от малцината, които никога не са ходили на гурбет в чужбина и никога няма да отидат“, се шегува по време на нашата среща кандидатът за депутат от „АБВ – Движение 21“. Завършил е радиотехникума и всички останали вузове след това, в рода му няма фризьори, но още като ученик Теди започнал да подстригва приятели и роднини. Докато се занимава с модерните технологии, той завършил курс по фризьорство. Работи като такъв вече 10 години и се чувства добре. Освен това той е май единствен във В. Търново, който… рисува причудливи фигури по главите на клиента, но само с машинка и ножици. Те си избират сюжета, а той само изпълнява, но тази мода се харесва основно на младите по различни поводи. Теодор Неделчев е и професионален гримьор и може да промени лицето ти набързо и доста сръчно, промотира продуктите на прочута фирма за гримове, които, естествено, са на биооснова.

Нели СУКОВА

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!