69 четения

Даниел Вълчев се срещна с юристи и общественици във Велико Търново

СРЕЩА НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ СЕКРЕТАР НА „РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК“ ДАНИЕЛ ВЪЛЧЕВ С ЧАСТНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ, ЮРИСТИ И ОБЩЕСТВЕНИЦИ СЕ ПРОВЕДЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Инициативата е на Виктор Георгиев от общинското ръководство на „Движение България на гражданите“, която е част от формацията „Реформаторски блок – Глас народен“ в болярския град. Обсъдени бяха проблемите на принудителното изпълнение и позициите на „Реформаторския блок“ в областта на правосъдието. В срещата взеха участие и кандидатите за народни представители Ангел Янчев, областен координатор на ДБГ, и Красимир Попов, заместник-председател на общинското ръководство.

Даниел Вълчев посочи, че „Реформаторският блок“ предлага преодоляване на неравномерната натовареност на магистратите, включително чрез ново съдебно райониране, изграждане и поддържане на национална електронна система за оценка, анализ и управление на ресурсите и въвеждане на фигурата на „пътуващ магистрат” в местата с незначителна натовареност. Отново ще бъде предложено приемане на антикорупционен закон, с който се създава единен независим орган за противодействие на корупцията сред лицата, заемащи висши публични длъжности. За пълна проверка на имуществото на лицата, заемащи висши публични длъжности, и на свързани с тях лица и възможност за отнемане на необяснимото богатство, настояват от РБ. Сред приоритетите е приемане на закон за детското правосъдие, който отразява съвременната концепция за грижа и възпитателно-корективна работа с децата, извършили противоправни деяния, е един от акцентите в програмата на дясната коалиция.

„Ако желанието е да се гласува за конкретни десни политики, то гласът трябва да бъде за бюлетина N 21“, заяви Даниел Вълчев.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!