133 четения

„КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ“ по Шарл Перо (ДКТ – Габрово)

Куклен театър ВЕСЕЛ на 25 март от 11.00 в читалище „Искра“ представя:

„КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ“
по Шарл Перо
(ДКТ – Габрово)

Драматизация: Теменужка Коларова
Постановка: Илиян Иванов
Сценография: Драгомир Цанев
Композитор: Георги Гарчов
Участват: Радостина Андреева и Богдан Богданов.

KOTARAK V CHIZMIС ПОДКРЕПАТА НА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО!

Котаракът в чизми” ще гледат децата на сцената на Театър ВЕСЕЛ

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 25 март от 11.00 часа в салона на читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува един от хитовите спектакли на Държавен куклен театър – Габрово. „Котаракът в чизми” по класическата приказка на Шарл Перо е в репертоара на театъра от шест сезона. Постановката на Илиян Иванов и изящната сценографска работа на Драгомир Цанев оформят добрия театрален продукт, достойно защитен от актьорите Радостина Андреева и Богдан Богданов. Оригиналната музика и звуковата картина са дело на Георги Гарчов, един от вокалистите на популярната група „Грамофон“.

Живял някога мелничар с тримата си сина. Те си нямали нищо, освен мелницата, едно магаре и един котарак. Синовете помагали на баща си да мели жито, магарето мъкнело чувалите със зърно и брашно, а котаракът по цял ден ловял мишки. Когато бащата умрял, братята си разделили наследството. Най-големият получил мелницата, средния – магарето, а за най-младия останал котаракът. Натъжил се момъкът и си казал: -Ама че късмет! Какво мога да направя с този котарак, освен да си ушия ръкавици от козината му! Ала котаракът изведнъж проговорил с човешки глас…

КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ (8) - CopyСпектакълът „Котаракът в чизми” е съвременен вариант на класическата приказка. Историята на умния и находчив котарак е разказана с много динамика и чар. Постановката очарова малкия зрител и го приобщава активно към действието на разказваната история, за да го доведе до щастливата развръзка – обичания от всяко дете финал на приказката. „Котаракът в чизми” е народна приказка, пресъздадена от Шарл Перо. Същата история се открива и в първото издание на сборника на Братя Грим под наслов „Детски и домашни приказки“. В нея се разказва приказка за котарак, който може да говори и да напътства своя господар.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *