64 четения

Крадец със 17 „изяви“ обрал антиките на подп. Евгени Пенчев от клуб „Традиция“

ЧЕВРЪСТ КРАДЕЦ И ПОЗНАВАЧ НА АНТИКИ СЪС 17 криминални и съдебни регистрации е обрал от жилището на члена на клуб „Традиция във Велико Търново подп. Евгени Пенчев пищовите му и други ценности, стана ясно вчера. Злосторникът е 31-годишният Юлиян Генчев от Габрово. Той е бил обявен за общодържавно издирване още преди няколко месеца, но е закопчан този петък в Кърджали от МВР. Прокуратурата във Велико Търново вече го е оставила зад решетките за 72 часа. Дръзкият обир от колекцията на един от най-активните патриоти бе извършен на 9 октомври 2016 г. в неделя.

От жилището на подп. Пенчев, което се намира близо до полицията, чрез използване на подбран или подправен ключ са били откраднати златни накити, оригинален преднопълнещ се балкански пистолет от 18 – 19 век, реплики с оригинални части и оригинална кутийка с капсули за него, нагръден сребърен часовник, възрожденски сребърни пръстени, сребърен печат, реплика на антична монета, позлатена игла за вратовръзка, куфар и 200 евро.

В началото на ноември бил получен сигнал за друга домова кражба на сребърни и златни накити, мобилен телефон и ключове за лек автомобил от друго жилище в града, извършена по идентичен начин. От разследването се оказало, че извършителят е един и същ – Юлиян от Габрово. Работата по установяване на откраднатите вещи от двата обира продължава и засега няма информация дали част от предметите са открити при ареста на Генчев. Според запознати имало вероятност същият апаш да е автор и да други обири в страната, а част от антиките да са вече продадени.

Нели СУКОВА

Сн. архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!