9 четения

Наградиха двама огнеборци за спасяване на Страхилово от взрив след теч на газ

ДВАМА ПОЖАРНИКАРИ ОТ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ БЯХА НАГРАДЕНИ от директора на Националната пожарна гл. комисар Николай Николов, защото с риск на живота си спасиха Страхилово от взрив след теч на газ от бензиностанция. Грамотите бяха връчени лично от началника на пожарната в областта комисар Красимир Кръстев. Отделно с решение на Общинския съвет в града те ще бъдат удостоени с благодарствени грамоти и с парични награди.

Случаят е от 11 март 2017 г. В 14.17 ч. в пожарната в Полски Тръмбеш постъпва съобщение за изтичане на пропан-бутан от резервоар на газстанция в Страхилово. Дежурният екип в състав мл. експерт Даниел Георгиев – началник на дежурната смяна, и мл. инспектор Красимир Станков – водач, пристигат своевременно на местопроизшествието.

След като се установява, че е необходимо да се спре изтичането на газ от главния спирателен кран към цистерната, двамата служители поставят въздушно-дихателни апарати и топлозащитно облекло и с риск за живота и здравето си влизат в загазованата зона, успешно прекратявайки изтичането на газ, а с това и възможността за експлозия, разрушаване на съседните жилищни постройки и пожари.

Н. ГЕОРГИЕВА

Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!