516 четения

Три дъщери и прекрасна съпруга правят живота на Цветан Цветанов уютен

Традициите сплотяват семейството, казва зам.-председателят на ГЕРБ и водач на великотърновската листа

ЧЕТИРИ МОМИЧЕТА ПРАВЯТ ЖИВОТА НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ИНТЕРЕСЕН, ЗАБАВЕН, УЮТЕН, ВЪЛНУВАЩ, РАЗЛИЧЕН ВСЕКИ ДЕН. Всъщност пет, защото и политиката, с която той се занимава вече 11 г., също е в женски род. Но главните роли в неговото женско царство винаги ще играят съпругата му Десислава и трите му дъщери Гергана, Василена и София.

„Чувствам се късметлия и щастливец с четири жени вкъщи. Обаче съм и малцинство у дома и като малцинство моята ежедневна мисия е да накарам момичетата да се усмихват“, казва с обич зам.-председателят на ГЕРБ и водач на листата за народни представители на политическата сила във Великотърновска област.

Най-малката дъщеря София скоро ще тръгне на училище.
Най-малката дъщеря София скоро ще тръгне на училище.

Заради политиката Цветан Цветанов е публична личност и личният му живот отдавна не е личен. Няма човек в България, който да не знае историята на любовта му с Десислава, как и кога я е срещнал, как й е предложил да станат гаджета, после и семейство. Но въпреки тежестта на тази публичност той успява вечер да оставя цялото напрежение от деня си на прага. Когато затвори вратата зад гърба си, е само съпруг и баща. „Енергията у дома ме зарежда и ме прави позитивен човек. Домът ми е оазис благодарение на съпругата ми Десислава. Понякога успявам да се прибера, за да вечерям със семейството си, и тогава се правя на „важен“. Сядам на масата с вестник в ръка и казвам: „Ей, колко е хубаво да имаш толкова жени около себе си!“. Малката София веднага ме контрира с думите: „Тате, ставай да помагаш да подредим масата“. Това обръщение „тате“, може да ме накара да направя всичко“, признава г-н Цветанов.

После казва и това, че когато си е вкъщи и не му предстоят пътувания, съпругата му просто няма право да води малката в детската градина. Това е само негово задължение, неговото време със София. Той я приготвя за детската градина, облича я и слуша търпеливо и с интерес всичките й истории за нея и нейните приятелчета. Освен това двамата със София си имат ритуал. Взимат трите стъпала до нейната група в градината с подскоци. Защо – само те си знаят, обаче не пропускат и отдавна са превърнали стъпалата в своя традиция.

Със съпругата си Деси обичат да се разхождат на Царевец.
Със съпругата си Деси обичат да се разхождат на Царевец.

„Традициите сплотяват семейството, затова не пропускаме празник, в който да сме заедно. На Коледа задължително се събираме цялата фамилия. Събираме се и на Сирни заговезни и тогава аз и моята съпруга първи искаме прошка от родителите си, за да видят дъщерите ни нашето уважение към по-възрастните. Защото не можем да очакваме децата ни да правят това, което ние не правим“, категоричен е г-н Цветанов и допълва, че за неговото семейство особено важен празник е Денят на детето 1 юни. „Защото тогава ние като родители създаваме специална празнична атмосфера за децата си. Но и ежедневно правим така, че те да бъдат щастливи, да се чувстват значими и обичани. Децата са чувствителни и радарите им улавят всичко, което се случва в семейството между възрастните, а аз съм категоричен, че именно на родителите е отговорността в семейството да има уют и комфорт“, допълва водачът на листата на ГЕРБ.
Първият учебен ден също е важен празник за сем. Цветанови. Цветан и Десислава са го преживявали вече два пъти през седем години с Гергана и Василена. След време двамата отново ще тръгнат на училище за първи път, този път със София, която догодина вече ще бъде в предучилищната група.

СПЕЦИАЛИСТ ПО ЦЯЛАТА ОБРАЗОВАТЕЛНА СИСТЕМА Е СТАНАЛ ВЕЧЕ ТАТКО ЦВЕТАНОВ ЗАРАДИ ТРИТЕ СИ ДЪЩЕРИ. Най-голямата е студентка и й предстои да се дипломира, и покрай нея той е наясно с проблемите на висшето образование. Средната е в 8-ми клас, малка чаровна лудетина, която преминава през тийнейджърството като всички тийнейджъри, а най-малката е в детската градина. „Гергана беше много ученолюбива. Тя и сега си е такава – на първо място са отговорностите и четенето. Василена имаше проблеми с дисциплината, когато беше в пети клас. Донесе няколко забележки вкъщи и тогава аз не взех нейната страна. Е, изслушах обясненията й за забележките, но й казах, че каквото и да измисли да ми каже за оправдание, аз вече го знам, защото съм бил на нейното място. И тогава моите родители също не взимаха моята страна, заставаха зад учителите. Правя го, без да разрушавам приятелската връзка с детето си, и се получава благодарение и на усилията, които полага съпругата ми. На нея дължа тези прекрасни дъщери, които са така добре възпитани, защото тя е постоянно с тях, докато аз пътувам“, признава г-н Цветанов. След това допълва, че фамилията си има семеен чат, в който всички разказват какво им се е случило през деня и споделят радостите и проблемите си и така успяват да не си липсват дори когато г-н Цветанов е на път и не може да бъде със семейството си.

ТЕМАТА ЗА ГАДЖЕТАТА ОБАЧЕ СЕ ОКАЗВА БОЛЕЗНЕНА ЗА Г-Н ЦВЕТАНОВ. „Как няма да е болезнена, баща съм на три дъщери! Опитвам се с диалог и приятелство да разбирам каква е истината. Но не изпускам ситуацията от очи. Ревнив съм и искам децата ми да бъдат щастливи, да имат самочувствие и да не изпадат в зависимости от когото и да било. Само така ще могат да изградят семейства, в които да има любов и взаимно уважение“, усмихва се Цветан Цветанов.

В СЪРЦЕТО НА ЦВЕТАНОВ ИМА ПОСТОЯННО МЯСТО ЗА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Тук, в Катедралния храм „Рождество Богородично“, той кръсти една от дъщерите си Василена, когато момиченцето беше на 4 г. И до днес г-н Цветанов признава, че събитието е било невероятно преживяване за нея, за него, за съпругата му Десислава, както и за всички семейни приятели, които са споделили кръщенето с тях. „Влюбен съм във Велико Търново. Това място с невероятно богата история никога не може да ме остави безразличен. Когато преди 11 г. започнахме да създаваме структурите на ГЕРБ в страната, аз имах възможност да обиколя цялата област и да създам такива чудесни приятелства, при които обичам да се връщам и сега“, казва г-н Цветанов. След това дълго говори за преговорите, свързани с приближаването на трасето на автомагистрала „Хемус“ до В. Търново, в които е участвал заедно с кмета на общината Даниел Панов, връща се към историята, говори за Царевец и Трапезица и накрая гордо и с умиление припомня, че в полскотръмбешкото село Каранци живее един малък негов съименник. Цецко се е появил на бял свят, след като родителите му го чакали цели 11 години. С финансовата подкрепа на Цветанов и ГЕРБ семейството сбъдна най-голямата си мечта. „Спомням си как срещнах това семейство – на една от приемните си в Полски Тръмбеш. Историята им ме трогна много. Разбрах, че дълго време се борят за дете и има надежда, но те все не успяват да запишат час в софийската клиника, където биха могли да им помогнат да си имат бебе. Ангажирах се и така станах част от пътя, който те извървяха, за да сбъднат най-голямата си мечта“, казва г-н Цветанов. Родителите на 3-годишния Цветан не пропускат да изразят благодарността си, а малкото слънчице расте като здрав, силен и красив малък мъж.

Цветан Цветанов отдавна няма време за губене и все по-рядко намира време за себе си. Обаче признава, че всяка свободна и тиха минута използва да чете. Обича криминалета. Макар че сега точно чете… политически програми и предизборни обещания. „Особено съм се концентрирал върху програмата на БСП и колкото повече чета, толкова повече виждам, че ГЕРБ ги превъзхожда. Ние сме по-добри, защото сме реални в това, с което се ангажираме“, категоричен е водачът на листата на ГЕРБ.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

2 коментара за “Три дъщери и прекрасна съпруга правят живота на Цветан Цветанов уютен

 • 21.03.2017 в 17:09
  Permalink

  Неговият живот го направили уютен, пък той нашия – ужасен! Какво въобще ни го натрисате тоя боклук завършен?

  Отговор
 • 21.03.2017 в 20:23
  Permalink

  То няма статия за български политик или някое мега величие, която да не описва възхитителното му семейство. За разнообразие има отделни статии за техните деца, завършили най-престижните университети във вселената, с предложения за работа от междугалактически компании. За всеобща гордост и радост те са решили да подпомогнат държавата в лицето на Велико Търново примерно, като за целта: отворят фирма за нещо независимо какво, запишат магистратура, заемат директорски пост.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *