4 четения

Ангажимент на ГЕРБ е осигуряване на чиста питейна вода и в най-малките населени места

Управленската програма на ГЕРБ предвижда създаването на национална програма за осигуряване на чиста питейна вода и изграждане на пречиствателни съоръжения в малките градове и селата. Това заявиха кандидати за народни представители от дясната политическа сила с номер 11 в бюлетинатна по време на среща с жителите на с. Ресен. Според разчетите в тази програма ежегодно могат да се отделят средства в размер на до 100 милиона лева.

„Гарантирането на чистата околна среда е важна предпоставка за постигането на желани цели в редица други сфери като здравеопазване и туризъм. По отношение на опазването на околната среда в програмата ни приоритетно място заема и чистотата на въздуха и оползотворяването на минералните води”, обясниха кандидатите за народни представители проф. Любомира Попова, д-р Николен Стойнов, Станислава Стоянова, Евгени Стоев, Георги Недев, д-р Валентин Точков и Нейко Генчев, които след официалната среща разговаряха персонално с жители на Ресен.

Кандидатите за народни представители от най-голямата политическа сила у нас припомниха, че по времето на Орешарски БСП и ДПС са лишили селата в 19 общини в България да кандидатстват с проекти по Програмата за развитие на селските райони. С новата национална програма за чиста околна среда този дисбаланс ще бъде преустановен, поясниха кандидатите от най-силната листа, която ще изберем с номер 11 в бюлетината.

Областният лидер на ГЕРБ и кмет на община В. Търново Даниел Панов бе категоричен, че единствено при правителството на Бойко Борисов е имало така необходимата комуникация между местната и изпълнителната власт. „За да се случат нещата в общината, този диалог, това взаимодействие е от голямо значение. Правителството на ГЕРБ никога не е деляло кметовете според партийната им принадлежност, а според това работят или не. Достатъчно показателен е фактът, че за две години бяха осигурени 33 милиона лева допълнителни средства за общините от нашата област – два пъти повече спрямо времето на Орешарски”, каза Панов.

Магистрала „Хемус” и високоскоростният път Русе – Велико Търново – Свиленград ще бъдат най-големият икономически стимул за цяла Северна България, включително и за с. Ресен, единодушни бяха участващите в срещата. Кандидатите за народни представители припомниха, че за БСП магистрала „Хемус” и пътят Русе – Велико Търново изобщо не са стояли на дневен ред през 2013 и 2014 година. „Единствено ГЕРБ предприе реални действия за проектирането и строителството на двата пътя, а изграждането им до 2020 година е национален приоритет в сферата на инфраструктурата”, категорични бяха кандидатите за народни представители от ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!