19 четения

Бижута на холивудски легенди ще бъдат предложени на търг в Лос Анджелис

Бижута на холивудски легенди ще бъдат предложени на търг в Лос Анджелис тази година, предаде Ройтерс.
Сред скъпоценностите са кораловата огърлица на Вивиан Лий, която носи във филма „Отнесени от вихъра“, и златните перлени обици на Мерилин Монро от „Джентълмените предпочитат блондинки“.
Около 700 бижута, изработени от бижутера Юджин Джоузеф, ще бъдат изложени в ирландския Музей на иконите на стила „Нюбридж Силвъруеар“ в град Нюбридж от март до май, преди да отидат на търг на „Джулиънс окшънс“ в Лос Анджелис през ноември.
„Да си закупиш някое от тези бижута не е като да купиш диамантена огърлица на „Картие“. Ти ставаш собственик на част от холивудската история“, каза специалистът от тръжната къща Изабел Йо.
Цените още не са обявени. Бижутата не съдържат скъпоценни камъни и метали.
Юджин Джоузеф е изработил накити за големи филмови студия през 30-те и 40-те години на 20 в., ранния период на холивудските Златни години в киното. Той ги е давал под наем, така че е запазил по-голямата част от своята колекция. Бижутерът почина в самолетна катастрофа в края на 40-те години и произведенията му не са предлагани на търг досега.
Изабел Йо каза, че Юджин Джоузеф е използвал специален метод при изработката, който включвал галванизация на металите с цел да им придаде по-мек блясък при осветяването от прожекторите. Тайната формула е пазена от членовете на семейството.
Сред акцентите в търга ще бъдат гравиран със злато калъф за пури на Кларк Гейбъл от „Отнесени от вихъра“ през 1939 г. и огърлица от перли и сини камъни, носена от Бет Дейвис.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!