Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Вече има безплатен паркинг в района на Старото военно училище

Безплатният паркинг с близо 90 паркоместа в Старото военно училище работи от днес. След заравняване на терена бяха извършени дейности по възстановяване на асфалтовата настилка, почистване, поставяне на ограничителни колчета, възпрепятстващи паркирането в зелените площи, и разчертаване на местата върху терена на плаца и асфалтовите алеи между сградите на Пети корпус на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, Областна администрация и ТД на НАП.

Реализацията на проекта, иницииран от кмета Даниел Панов и екипа му, започна на 11 март и приключва в обещаният срок – за празника на Велико Търново.

Оформянето на паркинга има за цел да сложи край на нерегламентираното и безразборно спиране и паркиране на автомобили в района, включително и върху тревните площи. Новият обект е с временен статут и ще съществува до реализацията на първия етап от проекта за създаването на нов градски център върху територията на Старото военно училище.

7 thoughts on “Вече има безплатен паркинг в района на Старото военно училище

 • 22.03.2017 в 12:29
  Permalink

  Много хубаво но както се и очакваше, недовършена работа. Колчета няма до зелените площи от страната на Корпус 5 на ВТУ и НАП. Няма и знаци! Уличката е задръстена от коли! Още на първия ден има спряла кола в зелените площи! Нали целта уж беше да се регулира неправомерното паркиране ???

  Отговор
  • 22.03.2017 в 16:12
   Permalink

   Ами господин гражданино ,и с метални решетки да оградим тревните площи то за овцете преграда няма, все някоя заблудена овца ще намери от къде да влезе.В европейските паркове на запад дори няма и колчета !

   Отговор
 • 22.03.2017 в 15:14
  Permalink

  Ами така е нормално да се прави…за хората,а не за паяците!

  Отговор
  • 22.03.2017 в 16:19
   Permalink

   Дид, паяците са за недисциплинираните шофьори и тези които нарушават правилата за паркиране .Ти сигурно си от тях щом имаш нещо против паяците !

   Отговор
 • 22.03.2017 в 21:50
  Permalink

  … и аз навреме успях да си паркирам трите таралясника 🙂

  Отговор
 • 23.03.2017 в 0:14
  Permalink

  Този паркинг трябва да е бърз за час – отиваш до НАП, НОИ, областната управа. А не да си цял ден на лекции

  Отговор
  • 24.03.2017 в 19:38
   Permalink

   Гебо ти си много прав, имаш работа свършваш я и заминаваш,идва следващия. А не като този гражданин дето чакал само да отворят паркинга и да си паркирал трите таралясника. За такива като него със неговото селско мислене ще направят паркинга платен .

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *